‘Hoe dom kun je zijn?’ Timmermans haalt fel uit naar president Trump

VIDEOPvdA-kopstuk en vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans heeft fel uitgehaald naar de Amerikaanse president Donald Trump. ‘Hoe dom kun je zijn’, vroeg de lijsttrekker van de sociaaldemocraten bij de komende Europese verkiezingen zich af, verwijzend naar het staatshoofd van de Verenigde Staten.

Trump is de eerste Amerikaanse president in de naoorlogse geschiedenis die oprecht schijnt te denken dat een verdeeld en zwak Europa beter voor de Verenigde Staten is dan een verenigd en sterk Europa, sprak Timmermans op het PvdA-congres in Den Bosch.

,,In die zin heeft hij dezelfde agenda als de Russische president: wij worden er beter van als de Europeanen zwak en verdeeld zijn. Ik geloof niet in dat soort tegenstelling.’’ Timmermans benadrukte de noodzaak van Europese samenwerking om problemen te kunnen aanpakken, van klimaatverandering en immigratie en de ‘uitdagingen’ uit onder meer de VS, Rusland en China.

Volledig scherm
Timmermans. © EPA
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump. © REUTERS
  1. Wiebes: afbouw van gaswinning en herstel van schade in Groningen moet sneller
    live twitter

    Wiebes: afbouw van gaswinning en herstel van schade in Groningen moet sneller

    De afbouw van de gaswinning in Groningen en het herstel van de schade gaan nog niet snel genoeg. Dat heeft minister Eric Wiebes (Economische Zaken) vanmiddag voorafgaand aan een debat over de gaswinning in het noorden van Nederland gezegd, dat al gepland stond. ,,We willen méér vaart en méér tempo.” Verslaggever Peter Winterman is bij het debat en twittert live mee. Zijn tweets zijn onderaan dit artikel te vinden.