CDA-leider en -vicepremier Wopke Hoekstra vrijdag na afloop van de ministerraad.
Volledig scherm
CDA-leider en -vicepremier Wopke Hoekstra vrijdag na afloop van de ministerraad. © ANP

Hoekstra nog niet uit de zorgen, dinsdag weer CDA-overleg

CDA-leider Wopke Hoekstra hoopte vrijdag de bal bij de coalitie te leggen, maar eigen partijbonzen zijn nog niet klaar met de historische klap die zijn partij kreeg. Dinsdag is er opnieuw topberaad bij het CDA; Hoekstra’s positie is daarbij onderwerp van gesprek.

14 reacties

 • Ale Kok

  23 uur geleden
  In plaats van dat hij voor het kabinetsbeleid (waar hij ook aan meegewerkt heeft) staat gaat hij zich draaien naar de oppositie. Dus laat hij diegenen die op hem gestemd hebben in de steek. Wat heb je aan zo'n politicus?
 • dick pampiermole

  2 dagen geleden
  Alle partijen die met Rutte meeregeren zijn afgestraft en het cda trapt er voor de tweede keer in sukkels
 • Tosca van den Broeke

  2 dagen geleden
  Het CDA heeft door samen te blijven regeren met de VVD, ondanks de toeslagenaffaire en de situatie in Groningen, zijn Christelijke principes langzaam maar zeker verloochent. Deze partij is Gedurende de afgelopen 10 jaar is de zorg voor ouderen en zwakke mensen in de samenleving langzaam maar zeker uitgehold.
 • R Barlaeus

  2 dagen geleden
  Het CDA moet meer afstand nemen van D66. Bij de coalitie was het alleen D66 die het jaar 2030 wilde om de stikstofuitstoot te halveren. De norm voor Europa is 2035. De stemuitslag is voor al tegen D66. Daardoor zijn veel CDA stemmers naar de BBB gegaan. Zij vonden het te ver gaan dat het CDA mee ging met D66 om een coalitie te vormen. CDA moet niet het kabinet late vallen, maar aandringen op een aanpassing van het regeerakkoord op het gebied van stikstof.
 • dick pampiermole

  2 dagen geleden
  Hopelijk gaat Omtzigt niet terug naar deze achterbakse club maar naar de bbb daar zou hij precies op zijn plek zijn is in hun beider voordeel