Hogere energierekening gecompenseerd met ruim 400 euro per huishouden

videoHet demissionaire kabinet trekt de portemonnee om een deel van de stijgende energierekening te compenseren. Huishoudens kunnen rekenen op gemiddeld ruim 400 euro compensatie, zo laat demissionair staatssecretaris Yeşilgöz weten. De tegemoetkoming geldt voor één jaar en kost in totaal 3,2 miljard euro. Het is de bedoeling dat de compensatie op 1 januari 2022 ingaat.

19 reacties

 • Alexander van Kampen

  1 maand geleden
  Natuurlijk zijn de energieleveranciers blij met deze regeling want nu weten zij dat de mensen die( te hoge vraagprijs-) rekening kunnen betalen. De overheid lost het probleem niet op maar maakt goede sier met het zogenaamde cadeautje.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Gerrit het is al lang rond, je mag ook weigeren als het je niet zint.
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Eerst zien... dan geloof ik het pas.....want deze regering is zo ongeloofwaardig als wat.... ze hebben al meer dingen beloofd.....stellen ze vragen hierover aan Rutte......en dan weet hij het niet meer.....het begon vroeger al met dat kwartje van Kok...! vanaf die tijd is het alleen maar erger geworden....ik geloof niet meer in de sprookjes van deze demissionaire regering met aan het hoofd een man die je continue met een big smile op z,n gezicht de grootste leugens op je mouw spelt ....
 • T.H. Schiltmans

  2 maanden geleden
  Alleen op electra?? Dus niet op gasnota? Én als je zonnepanelen hebt...dan blijven de gasprijzen t zelfde....of lees ik verkeerd?
 • Gert Mans

  2 maanden geleden
  Wat tof van dit kabinet. Voor die arme mensjes. Ik ga er mee naar een vier sterren restaurant. Moet wel iets bijleggen en heb dan een prettige maaltijd. Wat een heerlijk kabinet hebben we! Tof, ga zo door Rutte met je Kornuiten van de VVD, capo! Als miljonair stem ik weer op jou kerel.