Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown.
Volledig scherm
Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown. © ANP

Horeca en cultuur moeten niet te vroeg juichen, open tot 20.00 uur onder ‘veel en zware voorwaarden’

Alles in de samenleving - ook de horeca en de cultuursector- open tot 20.00 uur ‘s avonds. Het zou kunnen, adviseren de deskundigen van het OMT aan het kabinet. Maar, waarschuwen ingewijden wel, dat gaat dan wel gepaard met ‘veel en zware voorwaarden'. 

36 reacties

 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  Better safe than sorry. Het is een begin. Sommige mensen zijn ook nooit tevreden.
 • P.L. Derksen

  4 maanden geleden
  Sommige vaste schrijvers bij dit onderwerp hebben zo’n beetje iedere dag een andere mening.
 • Gerry Rutten

  4 maanden geleden
  Men probeert de boel weer te sussen met een dooie mus. De volgende “variant” is al weer in de maakt.
 • Wilhelmus Liebrand

  4 maanden geleden
  Niet te vroeg juichen, hier (Costa) is alles open zij het met stevige voorschriften zoals 2g , mondkapje op als je opstaat,er mag niemand aan de bar staan of zitten, tafels op 1.5 mben niet roken op de terrassen. Maar omdat zo ongeveer iedereen wel een Covid patiënt of slachtoffer kent is de gein er wel af. De horeca die nog open is draait nog geen 30 % van de precovid omzet. Het is een slagveld onder de uitbaters. Dus ook al gaat alles open ,het wordt nog een héél gevecht om te herstellen.
 • Jan Winters

  4 maanden geleden
  Restaurants kunnen toch langer open blijven? Hier vaste zitplaats en met bediening. Het gaat hier vaak al om ouderen die hier gebruik van maken die dan alleen ook met QR-code.
 1. LIVE | GGD’s sluiten testlocaties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests
  CORONAVIRUS

  LIVE | GGD’s sluiten testloca­ties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests

  Het RIVM meldde zondag 75.199 nieuwe besmettingen over de afgelopen 24 uur. Dat is een nieuw dagrecord sinds de coronapandemie begon. Het aantal nieuwe coronagevallen loopt sneller op dan de systemen kunnen registreren. En test- en vaccinatielocaties in Vlissingen, Rotterdam, Purmerend en Zaandam zijn uit voorzorg gesloten vanwege de verwachte storm Corrie.Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.