Hugo de Jonge: 'Als je je niet vaccineert, raak je zeer waarschijnlijk vroeg of laat besmet’

InterviewMet het loslaten van de afstandsregel zet Nederland vandaag een ‘belangrijke, betekenisvolle en symbolische’ stap naar het oude normaal, zegt demissionair minister Hugo de Jonge. Maar helemaal gerust op een winter zonder zorgen is hij niet.

10 reacties

 • Joes Rolsteen

  1 jaar geleden
  Nu is Hugo in een keer bezorgd??? Is hij vergeten dat wij de zorgmedewerkers, vorig jaar 9 maanden onbeschermd mochten werken. Mondkapjes, niet nodig zei hij toen samen met zijn vriendjes, Mark en Grappenhaus. Het voelde als zonder kogels door een oorlogs gebied lopen. Was toen maar bezorgd. Werden gewoon voor de gek gehouden, er was gewoon geen bescherming voor ons.
 • M. v.d. Kaa

  1 jaar geleden
  Als je je wel vaccineert, raak je ook zeer waarschijnlijk een keer besmet. Maar de kans dat je er ernstig ziek van wordt is verwaarloosbaar. Ik heb mij met frisse tegenzin laten vaccineren, en weiger om nog langer aangepast te leven. Mijn weinige niet-gevaccineerde kennissen trouwens ook. Ieder kiest zijn/haar eigen risico.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Klopt helemaal...! als je jezelf niet laat vaccineren , word je vanzelf wel een keer besmet...! ja....met het ,,,paniek virus,,, ! dat zich door toedoen van de overheid zich vliegensvlug verspreid en chaos en verdeeldheid veroorzaakt , en iedere dag vele slachtoffers maakt....en maar op 1 manier bestreden kan worden...n.l het aftreden van deze op macht beluste demissionaire regering , met tevens het opheffen van de vele onzinnige regeltjes , en nieuwe verkiezingen..!
 • R Nobel

  1 jaar geleden
  Soms moet je een keuze maken. In dit geval of je je laat vaccineren, en zoja met welk vaccin. We weten voorlopig niet wie er gelijk heeft, of eigenlijk of er wel iemand gelijk heeft. Het verschil met andere ziekten... is dat antivaxers er vaak voor kiezen hun kind bewust bloot te stellen aan bof, mazelen, rode hond of waterpokken, maar voorzover ik weet is er niemand die volwassenen de optie biedt om covid-19 op te doen en het dan gezellig met anderen twee of drie weken uit te zieken.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  @Marianne de pot verwijt de ketel..., ik bedoel maar.
 1. ‘Kapotte koelkast vol Janssen-vaccins en Dansen met Janssen staan volledig los van elkaar’

  ‘Kapotte koelkast vol Jans­sen-vac­cins en Dansen met Janssen staan volledig los van elkaar’

  De beslissing om jongeren te laten ‘Dansen met Janssen’ is niet tot stand gekomen dankzij OMT-adviezen, zoals demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge doet geloven, stelt tv-programma Propaganda (KRO-NCRV). Vaccins zouden zijn vrijgegeven door een defecte koeling. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkent de kapotte koelkast. ,,Maar dat staat volledig los van het advies.”