Informateur Koolmees: ‘Deze formatie wordt een experiment’

videoDe nieuwe informateur Wouter Koolmees (D66) noemt het vervolg van de formatie ‘een experiment’. ,,We gaan echt iets nieuws proberen. Noem het een experiment, met een beknopt regeerakkoord en daarna een regeerprogramma.’’ Koolmees en zijn collega-informateur Johan Remkes (VVD) willen ook andere politieke partijen uitnodigen gedurende de kabinetsonderhandelingen tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie.

13 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Ceciel Buijser peilingen zijn nog nooit uitgekomen. de ellende dat er nu over Nederland neerdaalt en wat de VVD er tegen gaat doen zal uitwijzen of de VVD de grootste blijft.
 • Ceciel Buijser

  2 millennia geleden
  Beste @Johan, ik moet je teleurstellen. Volgens de peilingen van vorige week (I&O Research, Ipsos/EenVandaag en Kantar) blijft de VVD veruit de grootste en is het verlies marginaal. Het geloof in de liberalen van Rutte blijft onverminderd sterk, vraag me niet waarom. Kennelijk spreekt het verhaal van de andere partijen de kiezer nog minder aan.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Ceciel Buijser Dan wordt de VVD weer de grootste, dat valt sterk te betwijfelen meerdere ondernemers willen door het gevoerde beleid niets meer met het pinokkio beleid te maken hebben.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Nieuwe verkiezingen lossen helemaal niks op, geachte reaguurders. Dan wordt de VVD weer de grootste, die wil koste wat kost verder met de gappies van het CDA, de liberale broertjes van D66 mogen op basis van het aantal zetels ook meeregeren en ChristenUnie maakt het kwartet vol omdat ze dan aan een meerderheid in de tweede kamer komen. Verkiezingen zijn verspilde tijd, kortom. We zullen het ermee moeten doen. Kennelijk is dit wat het volk wil.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  nieuwe verkiezingen s.v.p. ook al zijn sommige reageerders hier niet mee eens en willen ze gewoon doormodderen met hetgeen er nu gebeurt.