Kaag doet ‘concessie’: D66 wil in kabinet met VVD, CDA, PvdA, GroenLinks én ChristenUnie

VideoD66-leider Sigrid Kaag wil onderhandelen over een brede meerderheidscoalitie met VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks én ChristenUnie. Dat heeft zij vanmiddag gezegd op een partijbijeenkomst in Amsterdam. De laatste tijd wilde Kaag niet in een kabinet stappen met twee christelijke partijen. Nu zet ze de deur op een kier voor een doorstart van het demissionaire kabinet.

29 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  het wordt tijd voor nieuwe verkiezingen. de nu zittende partijen worden steeds meer ongeloofwaardig.
 • R Nobel

  2 maanden geleden
  Jan-willem, CDA staat er bij omdat een coalitie een meerderheid wil hebben. Of de partijen in die coalitie recent zijn gegroeid of gekrompen doet er niet toe. Wat het "verlies" van groenlinks betreft: die zetels zijn naar Volt, Bij1 en D66 gegaan. Mensen die profiteren van de status quo zullen VVD stemmen. Mensen die meeregeren belangrijker vinden dan kroonjuwelen stemmen D66..
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  Ongelofelijk. Kaag gedraagt zich alsof zij de nieuwe MP van Nederland wordt . Hopen dat mensen snel inzien wat voor een beleid D66 er op na houdt en dan eindelijk verstandig kiezen. D66 is de EU partij van Nederland en daardoor de ondergang van Nederland als democratische land.
 • Louis Jansen

  2 maanden geleden
  Echt een stiekeme streek. Zo probeert zij de VVD en het CDA te dwingen links naar binnen te halen en zoete broodjes te bakken met de CU want nu kan ze zeggen dat zij (D66) wel bereid zijn te bewegen maar de anderen niet. Wat doorzichtig allemaal want de wens van D66 is zeker niet de wens van de overige partijen. Nieuwe verkiezingen zou het meest eerlijke zijn maar ja. Politiek he?
 • I Mecking

  2 maanden geleden
  Een kabinet zonder '66 zou bijzonder wenselijk zijn. Zeer onbetrouwbare partij die weinig op heeft met democratie en het liefst achterkamertjespolitiek bedrijft.
 1. Politie: inzet leger onvermijdelijk bij code zwart in ziekenhuizen

  Politie: inzet leger onvermijde­lijk bij code zwart in ziekenhui­zen

  De politie en het OM signaleren dat er sprake is van ,,uitputting van medewerkers en middelen” door aanhoudende onrust in het land over de coronamaatregelen. De politie verwacht dat de reguliere en uitstelbare politiezorg daardoor afgeschaald moet worden. ,,Niet vanwege de handhaving van coronamaatregelen, maar om de openbare orde te handhaven, demonstraties te begeleiden en ongeregeldheden te voorkomen en te bestrijden.”