Kaag over stoppen als minister voor Buitenlandse Handel: ‘Ik kan niet op vijf plekken tegelijk zijn’

videoHet kabinet is al maanden demissionair en VVD en D66 schrijven aan een aanzet voor het regeerakkoord, toch is het volgens D66-leider Sigrid Kaag ‘voor een korte periode’ nodig om drie nieuwe bewindslieden te zoeken. Zelf gaat ze wel door als minister van Buitenlandse Zaken, maar stopt ze met haar tweede ministerschap, dat voor Buitenlandse Handel.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Economie-minister Bas van ‘t Wout vanwege burn out thuis, Stef Blok tijdelijke vervanger

  Economie-minister Bas van ‘t Wout vanwege burn out thuis, Stef Blok tijdelijke vervanger

  Bas van ‘t Wout, sinds enkele maanden demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat, kan vanwege een burn-out zijn functie voor een periode van tenminste drie maanden niet vervullen. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag weten. Hij wordt met onmiddellijke ingang vervangen door de minister van Buitenlandse zaken, Stef Blok, voor de duur dat hij niet in staat is zijn taak als minister uit te oefenen.