Sigrid Kaag, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.
Volledig scherm
Sigrid Kaag, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. © ANP/Remko de Waal

Kabinet: 1 miljoen voor noodhulp na brand Grieks vluchtelingenkamp

Het kabinet stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor noodhulp aan Griekenland, na de verwoestende brand in een vluchtelingenkamp. Het geld is bedoeld voor de opvang van vluchtelingen en migranten en basisbehoeften als voedsel, medische hulp en psychologische steun.

  1. Rutte, Hoekstra, Wiebes en Asscher op het matje over toeslagenaffaire

    Rutte, Hoekstra, Wiebes en Asscher op het matje over toeslagen­af­fai­re

    Een flink aantal politieke kopstukken, onder wie premier Rutte, moet op het matje komen bij de ondervragingscommissie over de toeslagenaffaire. Zij zullen onder ede worden gehoord. Naast Rutte gaat het om ministers Wopke Hoekstra (Financiën), Eric Wiebes (Economische Zaken) en Tamara van van Ark (Medische Zorg). Ook PvdA-leider en oud-minister Lodewijk Asscher moet opdagen, net als oud-staatssecretaris Menno Snel.
  2. Alle nieuwe maatregelen op een rij

    Alle nieuwe maatrege­len op een rij

    Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben zojuist namens het kabinet de nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Ze zijn bedoeld om de stijgende lijn aan besmettingsgevallen en ziekenhuisopnames af te vlakken. Feitelijk gaan we naar een gedeeltelijke lockdown’’, zei de premier, ,,en we verwachten dat de maatregelen nodig zijn voor minstens vier weken’’. We zetten alle landelijke maatregelen en dringende adviezen hieronder op een rij. Ze gaan woensdagavond (14 oktober) om 22.00 uur in.