Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt aan voor overleg van de Ministeriele Commissie COVID-19 (MCC) over de aanpak van het coronavirus.
Volledig scherm
Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt aan voor overleg van de Ministeriele Commissie COVID-19 (MCC) over de aanpak van het coronavirus. © ANP

Kabinet bijeen over coronamaatregelen: avondklok en nóg strengere regels voor visite

Het kabinet wil nog eens een verzwaring van de coronamaatregelen, bovenop de al geldende lockdown. Ingrediënten zijn een avondklok en strengere regels rond reizen, visite en quarantaine. Die avondklok zou mogelijk op vrijdag al ingaan en lopen van 20.30 uur tot 04.30 uur.

8 reacties

 • Graven

  2 maanden geleden
  Wat het afgelopen jaar heeft geleerd, is dat veel mensen toch weer de randjes en de mazen gaan opzoeken. Ik vrees een run op het asiel. Met een hondje heb je immers altijd een excuus om naar een uitlaatveldje te rijden of ergens te wandelen ... Ik hoop op gezond verstand en verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Remco Croes

  2 maanden geleden
  Wat is het nut van twee bezoekers naar een? Denk aan ouders die in het zelfde huis wonen. Dus dan eerst ma op bezoek en morgen pa.
 • joshua mulder

  2 maanden geleden
  prima, zal tijd worden want we lopen behoorlijk achter de feiten aan, de besluiteloosheid spat er ook nu weer van af. Alles om vooral corona uit de ziekenhuizen te houden zodat de normale zorg z.s.m. weer 'normaal' kan draaien. En laten we ons niet te schreeuwerig aanstellen want dat verdient alleen een (na)zomerse avondklok... Want die sociale buurtfeesten voor de verbroedering komen er straks (weer) aan.
 • trees massop

  2 maanden geleden
  Nou ik zal me er aan houden ben volgende week jarig dus geen bezoek en of 1 maar wie heb 2 zoons 2 schoondochters en 4 kleinkinderen tel uit je winst
 • Raymond Nienhuis

  2 maanden geleden
  De oplossing zou veel genuanceerder kunnen zijn. Als je de illegale feestjes wil voorkomen, kun je ook alleen in de weekenden een avondklok instellen. En het zou ook helpen als ze juist het buitensporten weer wat meer ruimte zouden geven, zoals het trainen door voetballers. Dan kan iedereen weerstand opbouwen en energie opdoen om zich de rest van de dag "op te sluiten".
 1. Man (30) overleden na val van dak
  Play

  Man (30) overleden na val van dak

 2. Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen