Minister Arie Slob - hier op bezoek bij een school in Soest - wil dat scholen in het nieuwe lespakket meer ruimte krijgen om ook eigen vakken aan te bieden, die aansluiten bij de visie van de school.
Volledig scherm
Minister Arie Slob - hier op bezoek bij een school in Soest - wil dat scholen in het nieuwe lespakket meer ruimte krijgen om ook eigen vakken aan te bieden, die aansluiten bij de visie van de school. © Saskia Berdenis van Berlekom

Kabinet geeft scholen in nieuw lespakket meer vrijheid

Scholen krijgen in het nieuwe lespakket de vrijheid om 30 procent van de lessen naar eigen inzicht in te vullen. Zo wil het kabinet voorkomen dat leraren worden overladen met vakken die ze ‘moeten’ geven. Nu is het lesplan nog grotendeels dichtgetimmerd door het landelijke curriculum.

 1. Kaag wil ‘rug recht houden’: niet samenwerken met populistisch rechts of vastklinken aan radicaal links

  Kaag wil ‘rug recht houden’: niet samenwer­ken met populis­tisch rechts of vastklin­ken aan radicaal links

  D66-leider Sigrid Kaag heeft tijdens het verkiezingscongres van haar partij uitgehaald naar de politieke concurrentie. Zij hekelt partijen als VVD en CDA, die samenwerking met ‘nationaal-populisten’ principieel zouden moeten uitsluiten. Tegelijkertijd vindt Kaag dat linkse partijen zich niet moeten vastklinken aan ‘radicale socialisten’. ,,Wat Nederland nodig heeft, is gematigdheid”, meent ze.
 1. Terreinwagen raast door voetgangersgebied Trier: twee doden
  Play

  Terreinwa­gen raast door voetgan­gers­ge­bied Trier: twee doden

 2. Boeren laten weer van zich horen in Arnhem
  Play

  Boeren laten weer van zich horen in Arnhem