Kabinet grijpt nog sneller in: accijns op brandstof al vanaf 1 april omlaag

Video'sHet kabinet gaat al vanaf 1 april de accijnzen voor brandstof verlagen. Gisteren lag nog het plan op tafel dat vanaf 1 juli te doen, maar het blijkt nog eerder te kunnen. Ook de btw op de energierekening wordt verlaagd, die verandering gaat wel op 1 juli in. Dat meldt het kabinet.

4 reacties

 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  @Marco Wegma denk dat kinderbijslag helemaal weg kan. als men de mensen beter belonen voor hun inzet.
 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  dit is een verkeerde beslissing de btw verlaging op de energie komt voor velen te laat aangezien de meeste mensen hun afrekening in april al ontvangen. zij betalen dus het volle pond.
 • Marco Wegma

  3 maanden geleden
  En de motorrijtuigenbelasting? We betalen nu voor bezit (MRB) en gebruik ( de idioot hoge brandstofprijzen) Tijd dat de automobilist eens ontzien wordt. Ik heb een idee wat makkelijk heel veel geld op levert : stop 60 miljard pompen in die CO2 onzin. Wij maken 0,5 % uit van de wereldbevolking maar doen alsof we de wereld moeten redden. En dan nog 1 : kinderbijslag voor inkomens tot 75000
 • Mark Heuthorst

  4 maanden geleden
  In artikel wordt beschreven dat kosten voor de overheid 43 miljoen per cent bedragen. Jammer dat de journalistiek zijn werk niet uitvoert en klakkeloos de woorden van Den Haag citeert.Als tankstation houder in de grensstreek hebben wij tijdens de corona grenssluiting een verdubbeling van onze omzet gerealiseerd. Naast dat Nederlanders in eigen land gaan tanken, zal ook de transportsector weer zijn Diesel afnemen in eigenland. Zal een zeer interessant artikel zijn voor de krant???