Kabinet is om: zorgpersoneel krijgt meer loon, maar rekening komt niet bij bedrijfsleven

videoHet demissionaire kabinet trekt alsnog 675 miljoen euro uit voor extra zorgsalarissen. Maar bedrijven draaien daar vooralsnog niet voor op, terwijl de Tweede Kamer daar in meerderheid om vraagt. Wel stijgt de zorgpremie met 13 euro per jaar om de loonstijging deels te dekken. 

20 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  en weer mogen wij bloeden door de tiranniek van de vvd het bedrijfsleven zou ook maar een duppie besteden aan de natie.
 • Louis Jansen

  2 maanden geleden
  Links lijkt te dicteren en lapt alle lessen van bestuurskunde aan hun laars . De opmerkingen van Klaver laten zien wat de inzet van links Nederland is. Dicteren dicteren, en zelf niets toegeven. Als links aan de macht komt dan wordt Nederland een dictatoriaal land, maar gelukkig zal het zover niet komen. GL was en blijft communistisch, de SP zit er niet ver vanaf en de PvdA is helaas allang de PvdA niet meer. Zij klampen zich na hun verlies GL vast. Dat gaat hun de kop kosten verwacht ik.
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  En weer worden we belazerd...! let maar eens op....! wat ze met de ene hand geven......halen ze met de andere hand terug...!
 • A I Anders

  2 maanden geleden
  Het is één grote diplomatieke bende. Corona miljarden uitgeven aan het bedrijfsleven, o.a. Schiphol, 7 miljard voor het klimaat waar vele andere landen schijt aan hebben en het zorgpersoneel afschepen met een armzalige 675 miljoen. Ziek wordt je ervan, maar dat kan en mag niet want dan wordt je niet geholpen.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  ik hoop toch wel alle zorg personeel de linkse partijen zijn weer aan het uitdelen wie gaat dat betalen? juist de burger ziekenfonds, energie omhoog het is maar goed dat links niet te veel te vertellen heeft en wilders heeft echt gelijk over de woning markt hoeveel asiel zoekers zijn er binnen gekomen? en die gaan echt niet in een kartonnen doos wonen dus te kort aan woningen en rutten doet het goed stel dat links het vh zeggen krijgt? dan zijn we failliet en geen woningen
 1. Extra coronamaatregelen dreigen op vervroegde persconferentie: ‘Alles ligt op tafel’
  VIDEO

  Extra coronamaat­re­ge­len dreigen op vervroegde persconfe­ren­tie: ‘Alles ligt op tafel’

  Nu de coronagrafieken blijven exploderen, houden diverse Haagse bronnen sterk rekening met een vervroegde persconferentie over extra restricties. Vandaag wordt het kernteam van het kabinet door OMT-voorzitter Jaap van Dissel bijgepraat over de stand van zaken. IC-voorman Diederik Gommers vindt nu ‘keiharde maatregelen’ nodig. ‘Anders zitten we over tien dagen in code zwart’. Een woordvoerder van het OMT liet weten dat het gesprek vooralsnog niet wordt vervroegd.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?