Kabinet koerst af op avondklok van uur later

VideoHet kabinet stevent af op inkorting van de avondklok met een uur. Burgemeesters pleiten ervoor dat het straatverbod om 22.00 uur moet ingaan, op het Binnenhof lijkt daarvoor genoeg steun.

10 reacties

 • Theo van der Heijden

  2 maanden geleden
  Volgens mij was de avondklok precies bedoeld om het moeilijk tee maken om ergens gezellig op bezoek te gaan een daarmee de maatregel van max. 1 persoon op bezoek beter handhaafbaar te maken. Dus naar 22:00 'omdat in de Ramadan mensen elkaar juist opzoeken' is precies de reden om dit NIET te doen!!
 • Joris Goedbloed

  2 maanden geleden
  Het RIVM moet snel met de dagelijkse gegevens komen hoe de Corona cijfers opgebouwd zijn die gebruikt zijn en worden. Zoals het er nu uitziet heeft het OMT zich schuldig gemaakt en maakt zich nog steeds aan ernstige strafbare feiten. De feiten zijn al bekend, het RIVM en de GGD kunnen zelf de media informeren hoe dit werkelijk zit. Althans naar verwachting zullen zij dit snel doen anders word dit gedaan...!
 • LJC Hertog

  2 maanden geleden
  Beetje mooie dingen beloven voor de verkiezingen en nu doen ze weer wat ze zelf willen.. Wat voor een makke schapen zijn wij in NL dat we blind achter Rutte aanlopen..
 • Nadal Mellendijk

  2 maanden geleden
  Het gaat niet om een toegenomen aantal besmettingen, maar om positieve testen. Dat het aantal positieve testen toeneemt, lijkt enkel het gevolg van het stijgende totaal aantal afgenomen testen: het percentage dat positief is, neemt daarbij af. Hoe het aantal besmettingen zich werkelijk ontwikkelt, is op basis hiervan dus niet te zeggen. Het lijkt mij beter om te concentreren op de ziekenhuisbezetting, al enkele weken vrij stabiel, en de sterfte, die al twee maand daalt. (Zie coronadashboard)
 • Cilia Overkamp

  2 maanden geleden
  Laten ze aub opschieten met de vaccinatie, dat kan veel sneller en niet de schuld neerleggen bij een ander oa te weinig vaccins
 1. Jurist over vrijgeven patenten coronavaccins: ‘Farmaceuten huilen krokodillentranen’
  PREMIUM

  Jurist over vrijgeven patenten coronavac­cins: ‘Farmaceu­ten huilen krokodil­len­tra­nen’

  Nu de coronapandemie de wereld al bijna anderhalf jaar in haar greep houdt, pleiten de VS en Europa opeens voor het vrijgeven van patenten op vaccins. De Nederlandse jurist Ellen 't Hoen, internationaal specialist op dit gebied, noemt het een ‘monumentale ommezwaai’ van de rijke landen, maar spreekt ook van ‘eigenbelang’. Over klagende farmaceuten hoeven we ons volgens haar geen zorgen te maken. ,,Die huilen krokodillentranen.”
 2. Het gedrag van Baudet: provocerend schouderklopje na ‘ziek met koorts’ en bezoek illegale sportschool

  Het gedrag van Baudet: provoce­rend schouder­klop­je na ‘ziek met koorts’ en bezoek illegale sport­school

  Het opstappen van de drie Kamerleden uit de Forum-fractie is het gevolg van ‘een verschil van inzicht’ over de manier waarop politiek wordt bedreven, maakte Kamerlid Wybren van Haga woensdagmorgen bekend. Hij bood gisteravond in de Tweede Kamer nog zijn excuses aan voor het gedrag van zijn partijleider Thierry Baudet. Die doet in een recente podcast opmerkelijke uitspraken.
 1. Play

  LIVE | Songfesti­val Aftelshow

 2. Autobrand in Nijmegen: voorkant verwoest door vuur
  Play

  Autobrand in Nijmegen: voorkant verwoest door vuur