Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid.
Volledig scherm
Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid. © ANP

Kabinet koerst op verlenging avondklok: ‘mensen groeien mee met maatregel’

LOCKDOWNDe avondklok wordt na half maart verlengd, ook om eventuele andere versoepelingen mogelijk te maken, verwachten ingewijden. Een gedeeltelijke heropening van het hoger onderwijs en iets meer ruimte voor detailhandel lijken het hoogst haalbare, voor terrassenopening dreigt weinig ruimte te zijn. Dit weekeinde hakt het kabinet de knoop door. 

18 reacties

 • P Van de Kaa

  1 maand geleden
  De avondklok, maximaal 1 persoon op bezoek, wij doen niet mee. En dat bevalt ons prima. Wel staan de ramen in huis altijd op een kier, slik ik vitamine d, houden we 1.5 m afstand en werken thuis. Testen is geschrapt sinds het rivm lek en het akkoord op de motie Jetten, vaccinatiepaspoort, is de druppel waardoor we geen vaccin nemen. Er is Covid-19, maar daar zit ook gelijk de crux, covid gaat namelijk niet meer weg. En eeuwig lockdown is geen optie, .
 • C Peters

  1 maand geleden
  We moeten echt stoppen met het volgen van al deze regels, van dit kabinet, ze weten echt niet meer wat ze aan het doen zijn, geen idee waar ze mee bezig zijn zo'n Grappenhaus het is net een zombie als hij zijn verhaaltje verteld dat elke keer weer het zelfde is, zo ook Rutte en de Jonge, niets nieuws al maanden niet, de mensen die dit land moeten besturen, sturen ons naar de klonten.
 • Karin Vink

  1 maand geleden
  Gewoon het instellen van de zomertijd eindelijk afschaffen, soort natuurlijke avondklok. Mensen kunnen dan meer in een natuurlijk ritme komen. Geen extra donkere ochtenden vanaf eind maart. Het is nu heerlijk dat het in de ochtend al lichter is. Maar ja, dat is mijn mening, geen feit....
 • SEG Rentrop

  1 maand geleden
  Tuurlijk, op de dag van de verkiezingen geen avondklok en na de verkiezingen gaat hij weer in. Denken ze dat ze dan echt nog serieus genomen worden🤣
 • Remy Nieboer

  1 maand geleden
  Wat voorspelbaar. Aangezien ze Duitsland volgen en Duitsland heeft net de avondklok verlengd
 1. Testfestival op Zwarte Cross-terrein voor 10.000 man
  Play

  Testfesti­val op Zwarte Cross-ter­rein voor 10.000 man

 2. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'