Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers bij aankomst op het Binnenhof.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers bij aankomst op het Binnenhof. © ANP

Kabinet schuift 2G-pas weer op lange baan: volgende week stemt Tweede Kamer over cruciale motie

Het kabinet weigert om de 2G-coronapas bij het grofvuil te zetten na een kritische analyse van de TU Delft en fel verzet in de Tweede Kamer. Wel wil minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers (D66) nieuw onderzoek naar nut en noodzaak van het middel waarbij ongevaccineerden buiten de deur moeten blijven. 

22 reacties

 • Mattie Veld

  10 maanden geleden
  @Pieter volgens mij is er een wet dat hij er wel op staat, ik vraag me af waar je deze beweringen vandaan haalt dat het onrechtmatig is en de RvS bekritiseerd. Van feesboek misschien die net een kwart van de beurswaarde kwijt is?
 • Carel van ‘t Zand

  10 maanden geleden
  Fascinerend om te zien hoeveel mensen voor polarisatie en uitsluiting van een medemens zijn… 2 vaccinaties geven 85% bescherming en dan nòg een booster en nog één en… ??! Zijn er echt mensen die denken dat 3 tot 5 vaccinaties binnen een jaar gezond voor het lichaam zijn??! Voor mij is dit risico het drankje of hapje in bij de horeca niet waard. Jammer voor de ondernemers, maar ik doe niet meer mee.
 • Ronald Wintjens

  10 maanden geleden
  Dan ben ik voor 1G, 2G slaat mijn inziens totaal nergens op.
 • G.J.W Wassink

  10 maanden geleden
  De 2G wappies zeggen voer 2G in dan is alles open. Maar 2G zou moeten werken tegen de besmettingen maar dat doet het niet. In DE met een stringent 2G+ beleid zijn de besmettingen veel hoger dan in NL. Ook is in DE het sterfte cijfer hoger dan in NL. Kijk ook even naar het onderzoek van de TU Delft en TNO, dat ook zegt dat 2G nutteloos is.
 • Charles de Wit

  10 maanden geleden
  De Vries Wellicht moeten we het niet als beloning zien voor goed gedrag, maar een test voor de principes van de weigeraars. Want het valt altijd op dat zo gauw er consequenties zijn aan de principes, deze overboord gaan. Of ben je dat meisje al weer vergeten? "Ik wilde niet vaccineren, maar dan mocht ik de McDonalds niet in." En is dat echt zo'n beperking? Ze hadden in het begin voor de uitgangcentra al polsbandjes-systemen als je toch op kroegentocht wilde.