De nieuwe terminal van Lelystad Airport.
Volledig scherm
De nieuwe terminal van Lelystad Airport. © Hollandse Hoogte / ANP

Kabinet stelt besluit opening Lelystad Airport met twee jaar uit

Het kabinet stelt het besluit om Lelystad Airport voor passagiersvluchten te openen uit tot 2024, bevestigen ingewijden tegen deze site. Morgen bepaalt de ministerraad definitief of de besluitvorming nog eens met jaren op zich laat wachten. Eerder kondigde het kabinet aan om nog dit jaar een knoop door te hakken.

3 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Oh ja, Lelystad airport. De persoonlijke queeste van voormalig VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen (u weet wel, die daags na haar aftreden binnengehaald werd door een lobbyclub van energieboeren - katsjing) voor een vliegveld waar behalve de aandeelhouders geen levende ziel op zit te wachten. Ik mag hopen dat er afstel van komt.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Moet helemaal niet open, bouw daar maar huizen want daar is veel meer behoefte aan.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  en wie draait er op voor de bouw dat er ondertussen is gebeurt lijkt mij toich, dat dat de vvd zou moeten zijn zij komen meestal met dit niet haalbare projekten. zo zitten wij al jaren te wachten op de doortrekking van de a15 ook hier heeft de vvd gepleit voor een doortrekking, dat niet doorgaat en zo gooit deze partij een massa geld over de balk dat beter besteed had kunnen worden.