Kabinet: vaccinatiebewijs kan alternatief worden voor quarantaineplicht en toegangstest

VIDEOOp termijn kan een prikbewijs een vervanging vormen voor een quarantaineplicht of negatief testbewijs. Partijen willen zo’n uitzondering voor mensen die ingeënt zijn, minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) wil eerst meer bewijs zien dat het vaccin ook daadwerkelijk de verspreiding van corona remt. 

2 reacties

  • Anton van Driel

    1 jaar geleden
    ,,Maar ik benadruk: een vaccinatieplicht komt er niet, ook niet indirect. Dat willen wij niet, de Tweede Kamer wil het niet, we zijn er niet naar op weg.” Ja goed verhaal hoor maar t komt erop neer dat kerngezonde mensen zonder een enkele vorm van klachten het buitemland niet meer in kunnen zonder test of vaccinatie.. ze willen wel heel graag dat we allemaal die vaccinatie nemen, "want zo krijgen we steeds meer vrijheden". Ik wacht nog wel een jaartje of 2 a 3 als de testfase is afgerond.
  • Theo Janssen

    1 jaar geleden
    En zo wordt de vaccinatieplicht er door dit kabinet doorheen gerommeld ! NEE , ik wil bewust geen vaccin tot bewezen is dat het veilig is . Ik ( 63 jaar ) krijg geen keuze wat voor vaccin ik wil . Het is Astra of niks . En Astra is in mijn ogen niet veilig . Waarom wordt de bijwerking capillair lek syndroom dan in Nederland doodgezwegen ? Waarom krijgen we geen keus ? Aan het kabinet al eens gevraagd of , en zo ja met welk vaccin , ze gevaccineerd zijn ?