Kabinet vindt het tijd voor meer actie en zet aanval in op snacks, suiker en sigaretten

met VideoDe prijs van een pakje sigaretten stijgt snel naar 10 euro, gemeenten mogen döner- of hamburgerketens weren en er komt een suikertaks. Lang werden zulke preventiemaatregelen bestempeld als betutteling, maar die tijd is voorbij. Al is de uitvoering erg ingewikkeld.

17 reacties

 • petra damme

  2 maanden geleden
  Hou eens op met dat betutteling. Zorg eerst maar dat alles op order komt . Ouderen die geen verwarming aan durven te doen .schande!! De werkloosheid aanpakken. de afkeuring aanpakken. asiel beleid aanpakken. de 60-80-100 regeling vd ambtenaren aanpakken. Wonen aanpakken.enz Als dit op order is , kom dan maar weer terug.
 • Gert Ramen

  2 maanden geleden
  En extra belasting op energiedrankjes, verbod op (soft) drugs, vliegreizen, etc.
 • Jan Verstraeten

  2 maanden geleden
  Nu nog belasting over vliegtuigbrandstof....bizar dat daar geen belasting overheen gaat...zelfs geen BTW...Oneerlijke concurrentie met trein en auto....
 • P,A,H Wieggers

  2 maanden geleden
  Jammer dat Nederland mensen zo betutteld. Ja, roken en alcohol en te veel suiker en te vet eten is allemaal niet goed. Misschien moeten decregering zich eens de vraag stellen, hoe komt het dat deze middelen zoveel gebruikt worden. Voelen we ons niet gezien in deze niet altijd leuke samenleving, is de prestatie druk te hoog. Zijn er zorgen waardoor men meer rookt, drinkt en eet? Laten we die problemen eens oplossen voordat we van alles gaan verbieden.
 • J.L. Gaertner Duineveld

  2 maanden geleden
  Als de fast food zaak nu heerlijke friet verkoopt op een bord, en mensen er dan ook echt van genieten....Win win win. Geen wegwerp afval, mensen eten rustig en dus minder. Niks mis met een heerlijke doner, maar eet het als een beschaafd mens.