De blokkade van de A12 afgelopen weekend.
Volledig scherm
PREMIUM
De blokkade van de A12 afgelopen weekend. © ANP

Kabinet wil óók stop op subsidies fossiele brandstoffen, maar in ander tempo

5 vragenActiegroep Extinction Rebellion heeft alweer de volgende blokkade van de A12 in Den Haag aangekondigd, op zaterdag 11 maart. De activisten zeggen terug te blijven komen tot de ‘subsidie voor fossiele brandstoffen’ stopt. Maar kan dat?

6 reacties

 • Michel Fijen

  2 maanden geleden
  Antwoord op alle vragen, omdat het kabinet weet dat we nog zeker 20 a 30 jaar fossiele brandstoffen nodig hebben. Zonder fossiele brandstoffen zou de EU ophouden te bestaan, de economie volledig tot stilstand komen. Ze weten uit onderzoeksrapporten dat al zou je heel Nederland vol zetten met zonnepanelen, windturbines, etc. Dit nooit in de energiebehoefte gaat voorzien. Los van het feit dat Tennet al meer dan 15 jaar roept dat ons netwerk dat helemaal niet aan kan. Het is klimaat waanzin!
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Misschien die activisten een gratis lesje economie geven, al denk ik dat ze liever in dierenhuiden rondlopen, sommigen wellicht naakt zo te lezen.
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Ach in Australie is een klein super radioactief kokertje 'uit een trailer gerold'...... Hoe is dat voorwerp in vredesnaam verpakt? Is het wel ooit verzonden en in handen van criminelen terecht gekomen? Zo maar een paar eenvoudige vragen.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @m bruijn, er waren zaterdag ruim 1.000 mensen op de been. Daarvan zijn er 768 door de politie weggevoerd. Dat is dus wel wat meer dan die 150 mensen waar je het over hebt. Ze krijgen naar verhouding niet meer aandacht dan die zogenaamde theedrinkers op het Museumplein of de trekkerboeren op de snelweg. En er is niks vernield, er is niet gevochten, geen bommen ontploft, geen davidsterren gedragen, geen winkels geplunderd. Alles ging vreedzaam. Dat moet voor sommigen óók al zo'n hard gelag zijn.
 • G. Peters

  2 maanden geleden
  @m bruijn, omdat we het barst van de wensdenkers in de politiek en media. Mensen zonder enig benul van realiteit. Overal tegenaan schoppend overal zo weinig mogelijk gebruik van denken te maken. Zo van eh, ik vlieg mee want het vliegtuig vliegt toch ook zonder mij…