Kabinet zet na advies deur open voor excuses slavernijverleden

VideoDemissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken zet een nieuwe stap op weg naar excuses, erkenning en herstel voor de slavernij. ,,Terugkijken betekent meer dan het verleden onderzoeken. Het betekent ook verantwoording afleggen.’’ Het volgende kabinet moet daar gestalte aan geven.

24 reacties

 • Johan Jansen

  3 maanden geleden
  dan mogen ze ook wel excuses aanbieden aan de onderdrukking van de overige Nederlanders. die zijn ook jarenlang onderdrukt en uitgebuit.
 • tgm beuningen

  3 maanden geleden
  Wij van wc eend adviseren meer geld voor wc eend, want goed voor de democratie...
 • Maurice Wijers

  3 maanden geleden
  Zullen de Noren ook met excuses komen. Voor de gruwel daden door de Noormannen. Dit land slaat door.
 • Tinus Timmerman

  3 maanden geleden
  Ik weiger excuses te maken voor mijn verre voorouders voor iets wat toen, helaas, gemeen goed was. Maar waar blijven dan de excuses van de kannibalen en koppensnellers die blanken hebben vermoord! Waar blijven de excuses namens Napoleon en de Engelsen die rondt 1800 huis hielden in ons land! Het gegeven dat de slavernij is afgeschaft geeft aan dat Nederland zich bekeerd heeft en zich terug trok uit de handel die veelal werd gevoerd door ....? Juist, de bevolkingen die nu om excuses vragen!
 • Frerichs

  3 maanden geleden
  Excuses zijn niet op zijn plaats. Bij het plaatsen van de opdracht voor het onderzoek wist Ollongren al wat de uitkomst werd!