Een F-35-jachtvliegtuig op vliegbasis Volkel.
Volledig scherm
Een F-35-jachtvliegtuig op vliegbasis Volkel. © ANP/Rob Engelaar

Kamer in 1,5 uur akkoord met megaorder voor extra straaljagers en drones

De Tweede Kamer geeft groen licht voor de aanschaf van zes extra F-35-jachtvliegtuigen en vier drones. Het kabinet wil het wapentuig nog voor het eind van de zomer bestellen voor een kleine 1,1 miljard euro.

18 reacties

 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  @Marcus Radel hoe kom je aan dat aantal.
 • Antonius Elshof

  1 maand geleden
  De handlangers van de wapenindustrie US Pentagon/Navo/EU en de oorloghitsers in de Ukraine zegevieren met de aankoop dit jaar van 2 Biljoen (dus 2000 milard) euro`s van wapens die uiteindelijk de wereld veel gevaarlijker en haar bevolking steeds armer maken ! De dialoog delft het onderspit , het grootste gevaar voor een 3e werledoorlog ! Met alle sancties schieten wij ons zelf flink in eigen voeten ; de politieke armoede is gigantisch !
 • Marcus Radel

  1 maand geleden
  Tjonge wat een lullige/gierige investering, hiermee komt de Nederlandse luchtmacht op een kleine 180 vliegtuigen. Tegenover het gevaar uit het oosten, de Russische luchtmacht heeft er 2600 en de Chinese luchtmacht heeft ruim 4000 stuks, stelt dat niks voor. Neem nu een land als Israel, kleiner dan Nederland, maar wel goed voorbereid op (onverwacht) gevaar, heeft rond de 700 gevechtsvliegtuigen. Verder moet in Nederland ook de dienstplicht weer ingesteld worden, zowel voor mannen als vrouwen !
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Nico van Dam nou zoals het nu gaat met dit wisselvllige kabinet zou het mij niet verbazen, dat twente gewoon weer in gebruik wordt genomen. dit is aan de politiek.
 • Cor Hafner

  2 maanden geleden
  @ Nico van Dam Het kan inderdaad nooit kwaad om je even te verdiepen, als je even op de site van defensie had gekeken, had je geweten dat de de luchtmacht de Peel weer wil heropenen speciaal voor de F35.