Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en minister-president Mark Rutte luisteren naar PvdA-leider Lodewijk Asscher tijdens het plenaire debat met de Tweede Kamer over het pensioenakkoord.
Volledig scherm
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en minister-president Mark Rutte luisteren naar PvdA-leider Lodewijk Asscher tijdens het plenaire debat met de Tweede Kamer over het pensioenakkoord. © ANP

Kamer steunt pensioenakkoord, maar gesteggel over rekenrente gaat door

De aanhoudende dreiging van pensioenkortingen stelt het zwaarbevochten pensioenakkoord onmiddellijk op de proef. De huidige rekenrente is volgens PvdA en GroenLinks niet per se heilig, dit tot afgrijzen van coalitiepartijen D66 en ChristenUnie.

 1. Techondernemer schenkt D66 miljoen euro, PvdD krijgt 3,5 ton

  Techonder­ne­mer schenkt D66 miljoen euro, PvdD krijgt 3,5 ton

  D66 en Partij voor de Dieren hebben voor hun verkiezingscampagne een gulle gift gekregen van techondernemer en miljardair Steven Schuurman. Aan de PvdD heeft hij deze week 350.000 euro overgemaakt en D66 kan1 miljoen euro bijschrijven in de campagnekas. De 45-jarige Schuurman, rijk geworden met onder meer de beursgang van softwarebedrijf Elastic, zegt in dagblad Trouw dat hij met het geld de klimaatplannen van de partijen wil steunen.
 1. Trein ramt bus in Göteborg
  Play

  Trein ramt bus in Göteborg

 2. Van der Staaij reageert op doodswens Arnhemse politicus aan SGP'ers
  Play

  Van der Staaij reageert op doodswens Arnhemse politicus aan SGP'ers