Klimaatminister Jetten: ‘Energiebedrijven moeten wanbetaler helpen, niet afsluiten’

videoMinister van Klimaat en Energie Rob Jetten zegt dat hij ‘afspraken heeft gemaakt’ met leveranciers over het niet afsluiten van mensen die de ineens veel hogere energierekening niet meer kunnen betalen. ,,We willen absoluut voorkomen dat mensen worden afgesloten.”

3 reacties

 • Desirea Ter Stegen

  9 maanden geleden
  Elk jaar heeft het kabinet een btw opbrengst vanuit gas en stroom die nu mee stijgt bij deze idioot hoge energieprijzen.Als ze nou eens de drempel nemen van de normale gas/stroomprijs opbrengst van een milde winter dan kan de extra btw prima ingezet worden voor compensatie maw teruggave aan de betaler.Dit gaat er nu pas in?de politiek en burgers hielde dit al voor maar helaas ze wachten en wachten maar en er worden mensen afgesloten en daar veranderd Jette ook niets aan,alles duurt te lang.
 • Andre Eggerding

  9 maanden geleden
  Het is niet de taak van energiebedrijven om betalingsregelingen te treffen. Dat is de taak van Jetten. Maak das en electra betaalbaar.
 • m bruijn

  9 maanden geleden
  Hij blijft intussen wel op zijn €60.000.000.000.000 voor het 'klimaat' zitten. Die zijn van hem en die zal ie gaan verspillen zodat de energieprijzen nog verder gaan oplopen.