Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Meer geld om Belastingdienst draaiend te houden

De Belastingdienst krijgt volgend jaar 75 miljoen euro extra van de regering om de inning van belastingen niet in gevaar te brengenBronnen in Den Haag bevestigden vandaag berichtgeving van RTL Nieuws dat het kabinet de extra investering op Prinsjesdag bekendmaakt. 

,,De continuïteit van de Belastingdienst is nu op orde, zoals ik ook eerder aan de Tweede Kamer heb gemeld'', is het enige dat staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) kwijt wilde.

De miljoeneninjectie is nodig omdat onder meer de reorganisatie bij de fiscus volstrekt uit de hand is gelopen. Te veel personeel en de verkeerde personen gaan weg. Verder zijn er mankementen bij enkele grote automatiseringssystemen. 
Daarnaast werkt de fiscus met zo'n zeshonderd verschillende ict-systemen. Door de problemen is de continuïteit bij het binnenhalen van belastingen niet gegarandeerd, stelde de dienst zelf.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën had eerder dit jaar al laten weten met geld over de brug te komen voor het fulltime inhuren van 140 mensen. Hij reageerde op een vernietigend rapport waaruit bleek dat het innen van belasting in gevaar kan komen door de uit de hand gelopen vertrekregeling.

 1. Kamervoorzitter Arib: Benieuwd of ze al die uren in de kamer volhouden
  Play

  Kamervoorzitter Arib: Benieuwd of ze al die uren in de kamer volhouden

  Haagse politici staan erom bekend dat ze breedsprakig zijn, maar deze week willen twee partijen - PVV en 50Plus - het wel heel bont maken in de Tweede Kamer. Ze gaan filibusteren, expres een ellenlange speech afleveren tijdens een Kamerdebat. Doel is de coalitiepartijen dwars te zitten bij de invoering van de aflosboete. Politiek verslaggever Edwin van der Aa vraagt Kamerleden in de tiende aflevering van @Binnenhof of zij weten waar het woord 'filibuster' eigenlijk vandaan komt. 
 2. De kunst van het filibusteren

  De kunst van het filibusteren

  Haagse politici staan erom bekend dat ze breedsprakig zijn, maar deze week willen twee partijen - PVV en 50Plus - het wel heel bont maken in de Tweede Kamer. Ze gaan filibusteren, expres een ellenlange speech afleveren tijdens een Kamerdebat. Doel is de coalitiepartijen dwars te zitten bij de invoering van de aflosboete. Politiek verslaggever Edwin van der Aa vraagt Kamerleden in de tiende aflevering van @Binnenhof of zij weten waar het woord 'filibuster' eigenlijk vandaan komt.