Premier Mark Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer. © ANP

Meer koopkracht in 2022 lukt niet: ‘Computer says no’, aldus kabinet

Te laat, technisch te moeilijk, te ingewikkeld voor de computers van de Belastingdienst. Het kabinet zegt dat het niet lukt om de koopkracht van grote groepen Nederlanders voor dit jaar nog te stutten. Alleen voor de laagste inkomens komt nog eens 500 euro extra. De oppositie is boos.

23 reacties

 • Cees Tax

  4 weken geleden
  Naar het buitenland kan alles supersnel geregeld worden. Maar ja, dit is voor Nederland zelf. Niet belangrijk genoeg voor het kabinet.
 • Gerrit Reindsen

  1 maand geleden
  Weer een smoes van wereldkampioen leugenaar
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  simpele oplossing schaf de eigen bijdrage af en verlaag de btw zo moeilijk kan het toch echt niet zijn. gewoon een vinkje weghalen of verplaatsen en het is gefikst. zo moeilijk kan dat niet zijn of zijn rutte en kaag daar ook nog te stom voor.
 • gejah nijman

  1 maand geleden
  Ten eerste zou ik de woningcorporaties maar eens verplichten om de huur te verlagen. En vooral voor woningen met energielabel C en hoger. Dat scheelt dan weer. De belasting op energie kan ook omlaag en de btw voor gezonde voeding ook. Er moeten natuurlijk wel inkomsten binnen komen bij de overheid, anders zijn veel andere dingen niet te betalen. Alleen zou ik stoppen met die prestige projecten. Maar alles oplossen kan gewoon niet. Was vroeger ook al zo. Je moest je maar redden.
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Ik begrijp de nood van mensen die het zwaar hebben maar al die douceurtjes dragen alleen maar verder bij aan een loon-prijsspiraal. Meer geld naar de mensen = hogere kosten = meer geld naar de mensen enzovoort. En uiteindelijk is ons geld helemaal niks meer waard. Conclusie: het hele neoliberale systeem deugt van geen kanten. Het kost even wat kruim maar we zullen terug moeten naar de tekentafel. Daarvoor is lef en een hele lange adem nodig. Geen bange partijen die teveel hechten aan het pluche.