Acht nieuwe ministers uit het kabinet Rutte IV. Vanaf linksboven met de klok mee: Karien van Gennip, Wopke Hoekstra, Hugo de Jonge, Carola Schouten, Franc Weerwind, Hanke Bruins Slot, Dilan Yesilgöz en Kajsa Ollongren.
Volledig scherm
PREMIUM
Acht nieuwe ministers uit het kabinet Rutte IV. Vanaf linksboven met de klok mee: Karien van Gennip, Wopke Hoekstra, Hugo de Jonge, Carola Schouten, Franc Weerwind, Hanke Bruins Slot, Dilan Yesilgöz en Kajsa Ollongren. © ANP en HH

Met frisse gezichten zijn de problemen nog niet opgelost

ANALYSE rutte IV / videoRutte IV oogt nieuw en fris. Maar wie op een sleutelpositie zit in het kabinet, loopt het risico al snel te verzuipen.

5 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  5 maanden geleden
  Kom uit de illusie, niks nieuw elan. De problemen gaan niet opgelost worden. De mensen die problemen veroorzaakt hebben (en verzuimd op te lossen) zitten er allemaal nog steeds.
 • J.M. Horst

  5 maanden geleden
  Helaas heeft de meest noodzakelijke vernieuwing niet plaats gevonden. Leugenaar met slecht geheugen Mark Rutte, zit er weer gewoon als minister president. Wanneer deze man fatsoen had gehad, dan was hij al afgetreden na het toeslagen schandaal. Dan was hem de affaire Omtzigt ook nog bespaard gebleven.
 • Johann Janssen

  5 maanden geleden
  Nou zeker niet ik geef dit groepje een half jaar en dan kunnen wij naar de stembus. rutte 4 heeft voor mij nu al afgedaan. hoe kun je een stelletje nietweters op plekken zetten waar ze geen kaas van hebben gegeten!
 • Ceciel Buijser

  5 maanden geleden
  Beste @Frans, daar kun je over twisten natuurlijk. Nieuwe gezichten brengen nieuw elan mee, zitten er oude gezichten dan krijg je meteen het uitgekauwde verwijt van een baantjescarrousel. Met Dijkgraaf en Kuipers komen er zeer sterke vakministers die weten waar ze het over hebben. En het is ook niet zo dat een minister meteen alles moet weten; daar hebben zij hun experts voor. Uiteindelijk is een minister een manager die een departement moet runnen. Het moet klaar zijn met de soundbitepolitiek.
 • Frans van Raaij

  5 maanden geleden
  Met deze nieuwelingen zie ik het somber in. Velen op zware posities waar ze niets van weten. Dus ik voorzie nog dit jaar nieuwe verkiezingen. En ondertussen blijft alles op zijn gat liggen omdat men niet weet, wat en hoe.