Minister Hugo de Jonge.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge. © ANP

Met gratis test uit eten of naar bios: ‘Versneld onze vrijheden terug’

Nederlanders met een negatieve coronatest op zak kunnen vanaf eind deze maand of begin juni naar een restaurant of bioscoop. Een meerderheid in de Tweede Kamer gaat zeer waarschijnlijk akkoord met deze toegangstesten, als ze voorlopig maar gratis blijven.

6 reacties

 • Pieter Zeeuw

  2 maanden geleden
  Ik zou zeggen doe een koortsmeting bij toegang als je dat echt nodig vindt, is niet invasief en vele malen goedkoper en eenvoudiger. Kan die 500 miljoen tot 1 miljard gebruikt worden voor zaken die wel zinvol zijn.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  en dit gaat 1.1 miljard kosten? nou waar zijn ze daar in Den Haag mee bezig. Dat geld kan beter aan betere doelen worden besteed. daarbij heeft dit kabinet niet eens de bevoegdheid om dit te regelen, want zij zijn demissionair dus de 2e kamer beslist hierover en niet deze meeloopjongen van rutte.
 • Ewoud van de Wetering

  2 maanden geleden
  Verschrikkelijk.
 • Pieter Zeeuw

  2 maanden geleden
  Goed gezonde mensen testen (of experimenteel) vaccineren is crimineel en misdadig. PUNT. Proportionaliteit en subsidiariteit is niet aangetoond. Subsidiair? Waar is na 14 maanden de capaciteit uitbreiding van de zorg, terug naar 2012? Kijk eens naar de "intended use" van de testen : Geen zin als je geen symptomen hebt. Nederland is compleet krankzinnig geworden.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Welke leugen? het kabinet is demissionair dus de 2e kamer beslist als je het nog niet wist!