Koeien in de stal bij een melkveehouderij.
Volledig scherm
Koeien in de stal bij een melkveehouderij. © ANP

Miljardenplan stikstofcrisis: mes gaat diep in veestapel rondom natuurgebieden

De formerende partijen stevenen af op een akkoord over de aanpak van de stikstofcrisis. Vooral in regio’s rond natuurgebieden moet het mes in de veestapel. Het ‘transitieplan’ voor de landbouw kost 20 tot 30 miljard euro.

4 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  Welke natuurgebieden? die parkjes, postzegels? Over 20 jaar staan daar sowieso 1000den huizen als de instroom zo doorzet, dus hou eens op met die onzin Er zijn zat landen die wat kunnen doen met mindere aantallen bewoners! Als je groen bezig wil zijn, koop geen Aziatische hebbedingen troep meer, consumeer minder, draag je kleding langer, niet elke 4 jaar nieuwe meubels, 30 paar schoenen Ik hou erg van natuur, maar in dit land kan dat bijna niet meer!
 • Ankie Bronckhorst

  1 jaar geleden
  Inderdaad, consuminderen en een andere manier van consumeren. Dat maakt wel degelijk uit. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat meer dan 5% dierlijke voeding consumeren slecht is. Als we naar meer plantaardig en vezelrijk gaan is dat beter voor het milieu en scheelt het miljarden aan zorgkosten in de toekomst. Het is gek dat we soja en granen importeren om iets te produceren dat voor 80% wordt geëxporteerd.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Er zal toch iets moeten gebeuren hoe hard het ook voor de boeren klinkt.
 • Marie-Louise Walter

  1 jaar geleden
  Is het niet de mens die deze problemen maakt?? Meer meer meer…. Houd op met vingertje wijzen en pas he consumptiegedrag aan