Demonstratie in Rotterdam vorig jaar voor verhoging minumumloon
Volledig scherm
Demonstratie in Rotterdam vorig jaar voor verhoging minumumloon © Marco De Swart

Minimumloon gaat volgend jaar al met 2,5 procent omhoog, vakbonden kritisch

Het kabinet gaat het minimumloon volgend jaar al verhogen. Dat is een jaar eerder dan gepland. Ingewijden bevestigen berichtgeving van de NOS. Door de hoge inflatie gaan de laagste inkomens er momenteel hard op achteruit.

5 reacties

 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  @ Mattie zeker wel! in 2023 niet maar de volgende 2 jaren is het niet zeker. dus het wordt niet gekoppeld. en of wij dat zelf kunnen regelen, dat valt te betwijfelen als de meerderheid op de regeringspartijen gaan stemmen dan komt er zeker een meerderhied voor de 1e kamer en dan zijn de rapen helemaal gaar.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  @Johann er wordt helemaal niet gezegd dat de koppeling losgelaten wordt, trouwens dat kun je zelf regelen bij de verkiezingen van de provinciale staten/1e kamer.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  de aow blijft bij de eerste verhoging gekoppeld en daarna niet. nou daar zou de oppositie niet mee akkoord dienen te gaan de ouderen hebben net zo goed recht op een volledige verhoging. dit is dus weer een geniepige zet van rutte. hij en kaag dienen daarvoor op de vingers te worden getikt door de oppositie.
 • Jan Lamers

  1 maand geleden
  CNV en FNV, ik zie de “gedupeerde” al juichend door de straten rennen. Wat een miskleun! Als je dit pikt dan ben je geen lid meer waard.
 • Martin Reekers

  1 maand geleden
  Goed nieuws dat het volgend jaar al is, maar voor mij komt dat te laat met een minimum inkomen. Alees is ineens mega duur geworden en mijn minimum inkomen is daardoor geslonken naar micro.