Minister Blok gevat na 'Stef Sok' bij Lubach: 'Zoiets?'

Minister Stef Blok heeft vanmorgen op ludieke wijze gereageerd op de uitzending van Zondag met Lubach, waarin hij flink op de hak werd genomen na een opmerkelijk interview. 

Volledig scherm
Stef Sok © Zondag met Lubach

Presentator Arjen Lubach ging gisteravond uitgebreid in op de benoeming van Blok als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Dat de VVD'er 'saai' zou zijn, is volgens Lubach onzin. ,,Stef Blok is namelijk de enige minister met z’n eigen typetje, dat soms midden in een zin naar boven komt", zegt hij, waarna hij een interview laat zien waarin Blok soms midden in zijn verhaal een opmerkelijk stemmetje opzet. ,,Ik zweer: wij hebben hier niks aan veranderd", zegt Lubach er voor de zekerheid bij.

,,We kwamen erachter: dit is een plan", gaat de presentator verder. ,,Stef Blok heeft iets ontwikkeld om minder saai over te komen. Dit stemmetje is onderdeel van zijn nieuwe project: Stef Sok." De kijker werd vervolgens getrakteerd op hetzelfde interview waarin dit keer een sokpop op de hand van Blok gemonteerd was. ,,Mijn bejaarde moeder ziet een vervelende meneer, die onaardige dingen over haar zegt", zegt 'Stef Sok' onder meer. 

Punten

Blok reageerde vanmorgen gevat op de uitzending. Hij plaatste een foto van zichzelf mét zijn typetje erbij op Twitter. 'Zoiets, Lubach?', schrijft hij erbij. Zijn actie valt in de smaak. ,,Kijk hier scoor je punten mee, duidelijk niet saai xD", reageert iemand onder de tweet. ,,Neem hem ook eens een keer mee naar een vergadering van de VN-Veiligheidsraad!", reageert iemand anders. 

Stef Blok on Twitter

Zoiets @arjenlubach? #ZML