Minister: Geen ‘ophaalplan’, maar werkloze jongeren uit banlieues blijven welkom

met videoMinister Karien van Gennip (Sociale Zaken) blijft er bij: werkloze Franse jongeren uit probleemwijken zijn welkom om te komen werken in Nederland, zoals ze vanmorgen opperde in het AD. Maar het kabinet gaat niet actief naar hen op zoek, voegt de minister daar nu aan toe.

14 reacties

 • Pieter-Jan Hulsbosch

  2 maanden geleden
  Totaal ongeschikt deze vrouw...
 • Bert Peters

  2 maanden geleden
  Deze eigenwijze tante is totaal niet geschikt voor deze functie. Hoelang pikt Nederland nog dit soort figuren ! Zij is bovendien èèn van een steeds langer wordende rij ongeschikte leiders !
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  blijven welkom! nou mooi niet.
 • M Reuvers

  2 maanden geleden
  in Frankrijk heeft de kiezer dezelfde keuze als in Nederland, die tussen rechts en extreem-rechts. De sociaal-democratie is in Frankrijk al net zo verdeeld als in Nederland. Dit houdt in dat de sociaal-economische verschillen steeds groter worden. M.a.w. de Franse ellende wordt op termijn ook de Nederlandse ellende, hoeven we ze echt niet voor te importeren. Het is niet de samenleving die je als land moet willen, maar wordt door Rutte en de zijnen werkelijkheid.
 • Hendrik Horden

  2 maanden geleden
  Wellicht speelt mee dat Van Gennip enkele jaren CEO was voor ING in Frankrijk. Het kan zijn dat ze daar haar inspiratie heeft opgedaan en nu met deze proefballon naar buiten komt. Desalniettemin een nogal vreemd idee, gezien het feit dat er in Nederland ongeveer een miljoen mensen aan de kant staan. Beter om aan die groep mensen eens meer aandacht te geven en te proberen hen weer actief op de arbeidsmarkt te laten meedoen.