Minister Conny Helder van Sport tijdens de FIFA World Cup. Als je goed kijkt, zie je het OneLove-speldje net onder de sjaal uit komen.
Volledig scherm
Minister Conny Helder van Sport tijdens de FIFA World Cup. Als je goed kijkt, zie je het OneLove-speldje net onder de sjaal uit komen. © ANP

Minister Helder had niet door dat tekst ‘never mind’ op sjaal stond: ‘Gewoon onhandig’

Minister Conny Helder denkt dat haar OneLove-speldje ‘écht duidelijk genoeg was’ bij de wedstrijd Nederland-Qatar tijdens het WK-voetbal in de islamitische oliestaat. Niet alleen het kleine formaat van het speldje zorgde voor een vloedgolf aan kritiek. Ook haar sjaal met de tekst ‘never mind’, die de speld deels bedekte, was criticasters een doorn in het oog.

  1. Onderzoek trekt harde conclusies over verzamelen data door landmacht tijdens corona

    Onderzoek trekt harde conclusies over verzamelen data door landmacht tijdens corona

    Een onafhankelijke commissie trekt harde conclusies over de eenheid van de landmacht die tijdens de pandemie informatie over de impact van corona verzamelde en analyseerde. Voor de activiteiten van de eenheid ‘was geen juridische grondslag en dat is voor de krijgsmacht ontoelaatbaar’, schrijft de commissie onder leiding van Harm Brouwer, voormalig voorzitter van het college van procureurs-generaal.