Minister Christianne van der Wal gisteren tijdens de algemene ledenvergadering van de VVD
Volledig scherm
Minister Christianne van der Wal gisteren tijdens de algemene ledenvergadering van de VVD © ANP

Minister Van der Wal hoort noodkreet boeren, maar houdt voet bij stuk: ‘Doelen zijn klip en klaar’

stikstofuitstootStikstofminister Christianne van der Wal zegt te zullen luisteren naar de boeren die op 22 juni naar Den Haag komen om te protesteren tegen haar beleid. ,,Ik sta altijd open voor goede ideeën”, aldus de bewindsvrouw in WNL op Zondag. ,,Maar de doelen zijn klip en klaar. Ik heb een duidelijke opdracht: de helft minder stikstof in 2030.‘’

38 reacties

 • petra damme

  2 maanden geleden
  Ik geef de boeren groot gelijk. De boeren zijn NIET de grootste bevuilers Tata. 6000000 kg stikstof uitstoot Schiphol 4000000 uitstoot Dow benelux 2000000 shell 2000000 Pak dit eerst aan . Durven ze niet omdat ze bang zijn dat ze vertrekken. Zet hem op Boeren
 • Gerard Schuurman

  2 maanden geleden
  Ceciel, met intimidatie lossen we geen problemen op. Ik ben er ook fel op tegen dat boeren verhaal komen halen bij een minister thuis, of zoals destijds bij Bennie Jolink en Rob Jetten. Net zoals ik de stalbezettingen van dier-activisten bij varkenshouders afkeur. Maar wat bedoelt u met gejij-bak? Het gaat de verkeerde kant op met de mensheid. Daar maak ik me meer zorgen over.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Beste @Gerard, hou eens op met dat gejij-bak. De dingen zijn niet zo zwart-wit. Ik geef die boerengezinnen helemaal nergens de schuld van. Ik heb alleen een b(r)oertje dood aan die boeren die met intimidatie hun doel willen bereiken, daar heb ik geen goed woord voor over. En die rol van de banken, daar heb ik een paar uur geleden al iets over geschreven bij het artikel over boer Jack Nicolaes.
 • Gerard Schuurman

  2 maanden geleden
  Ceciel, u geeft vooral boerengezinnen overal de schuld van. Wat dacht u van de politiek die in het verleden de boeren stimuleerden om vooral uit te breiden? En de rol van de banken, vooral de Rabobank, heeft u daar ook wel eens aan gedacht?
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Mattie, deze minister weet dat ze een rechterlijke uitspraak moet volgen. Je kop in het zand steken gaat niet helpen. Bovendien: ik beschimp alleen de boeren die intimiderende acties voeren op basis van valse emotionele argumenten in plaats van realistische en onderbouwde argumenten. De meeste boeren weten al lang dat het zo niet verder kan en dat er grenzen zitten aan de groei. Je mag wel een beetje realistischer zijn.