‘Ministerie schrapte “minder vlees eten” uit klimaatcampagne’

VIDEOHet ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft een oproep om minder vlees te eten geschrapt uit een campagne om burgers klimaatbewuster te doen leven. Dat gebeurde in ruggespraak met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Volgens de ministeries ligt het onderwerp minder vlees eten te “politiek gevoelig”.

8 reacties

 • petra damme

  6 dagen geleden
  ik laat niet bepalen wat ik eet en wat ik doe
 • Michel Van de Zand

  1 week geleden
  De Aarde bepaald zelf wel wanneer het klaar is.Kijk naar de pre-historie hoe vaak heeft de Aarde geen "reset" gehad de laatste was ongeveer 65 milj. jaar terug.Destijds was er geen mens die CO2/Stikstof of iets dergelijks uitstootte.Stop met die clubjes sponsoren en laat ze werken voor de centen eens zien wat ervan over http://blijft.De laatste tijd is men bezig mensen te hersenspoelen, gaat men niet dood aan een virus dan wel aan het klimaat,lijkt wel of men de dood wil http://uitroeien.No chance.
 • Gerhard Boogaard

  1 week geleden
  Minder vlees eten is een optie maar daar moet je achter staan. De bevolking op aarde verdubbelt in 40 - 50 jaar. Wil je echt iets doen aan de klimaatverandering ga dat dan tegen: gesubsidieerde anticonceptie, afschaffen van de kinderbijslag bijvoorbeeld.
 • Johan Jansen

  1 week geleden
  dus in den Haag gaan ze bepalen wat er op mijn bordje komt? advies ok maar daar blijft het dan bij.
 • Michel Van de Zand

  1 week geleden
  De mens is geworden wat hij nu is, juist door de dierlijke eiwitten.Maar goed volgens de diverse geitenwollen sokken brigades is het dus beter om chemische rotzooi te eten dan een gezond stuk vlees.Waarom chemische rotzooi?Nou hoe denk je dan dat een vega burger naar een "normale" hamburger ruikt en smaakt?Dat komt echt niet omdat soja die smaak en reuk al heeft.Verspilling kan men bewuster van worden maar vlees uitbannen (wat middels CO2 belasting gaat gebeuren) slaat nergens op.