‘Ministerie schrapte “minder vlees eten” uit klimaatcampagne’

VIDEOHet ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft een oproep om minder vlees te eten geschrapt uit een campagne om burgers klimaatbewuster te doen leven. Dat gebeurde in ruggespraak met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Volgens de ministeries ligt het onderwerp minder vlees eten te “politiek gevoelig”.

8 reacties

 • petra damme

  6 dagen geleden
  ik laat niet bepalen wat ik eet en wat ik doe
 • Michel Van de Zand

  1 week geleden
  De Aarde bepaald zelf wel wanneer het klaar is.Kijk naar de pre-historie hoe vaak heeft de Aarde geen "reset" gehad de laatste was ongeveer 65 milj. jaar terug.Destijds was er geen mens die CO2/Stikstof of iets dergelijks uitstootte.Stop met die clubjes sponsoren en laat ze werken voor de centen eens zien wat ervan over http://blijft.De laatste tijd is men bezig mensen te hersenspoelen, gaat men niet dood aan een virus dan wel aan het klimaat,lijkt wel of men de dood wil http://uitroeien.No chance.
 • Gerhard Boogaard

  1 week geleden
  Minder vlees eten is een optie maar daar moet je achter staan. De bevolking op aarde verdubbelt in 40 - 50 jaar. Wil je echt iets doen aan de klimaatverandering ga dat dan tegen: gesubsidieerde anticonceptie, afschaffen van de kinderbijslag bijvoorbeeld.
 • Johan Jansen

  1 week geleden
  dus in den Haag gaan ze bepalen wat er op mijn bordje komt? advies ok maar daar blijft het dan bij.
 • Michel Van de Zand

  1 week geleden
  De mens is geworden wat hij nu is, juist door de dierlijke eiwitten.Maar goed volgens de diverse geitenwollen sokken brigades is het dus beter om chemische rotzooi te eten dan een gezond stuk vlees.Waarom chemische rotzooi?Nou hoe denk je dan dat een vega burger naar een "normale" hamburger ruikt en smaakt?Dat komt echt niet omdat soja die smaak en reuk al heeft.Verspilling kan men bewuster van worden maar vlees uitbannen (wat middels CO2 belasting gaat gebeuren) slaat nergens op.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Informateur Remkes gaat weekend naar landgoed met Rutte, Kaag en Hoekstra
  video's

  Informa­teur Remkes gaat weekend naar landgoed met Rutte, Kaag en Hoekstra

  Informateur Johan Remkes gaat komende zaterdag en zondag naar een landgoed in Hilversum met de partijtop van VVD, D66 en CDA. Hij hoopt dan op ‘briljante ideeën’ om de formatie vlot te trekken. Remkes sluit niet uit dat er een extraparlementair kabinet komt: bij die exotische regeervorm komt er géén dichtgetimmerd regeerakkoord en wordt een kabinet geïnstalleerd met politici uit allerlei verschillende partijen.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.