Premier Mark Rutte tijdens de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte tijdens de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. © ANP

Ministers kijken stiekem voetbal op tablet tijdens Algemene Beschouwingen

Minister Ferd Grapperhaus en Cora van Nieuwenhuizen waren gisteravond wel erg benieuwd hoe de Nederlandse voetbalclubs het ervan af brachten in de Europa League. Terwijl premier Mark Rutte aan het woord was tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, was op camera's te zien dat de ministers op hun tablet voetbal aan het kijken waren.

Er stonden dan ook meerdere mooie voetbalwedstrijden op het programma. In de Europa League nam PSV het op tegen Sporting Lissabon, speelde AZ in Belgrado tegen Partizan Belgrado en nam Feyenoord het op tegen Rangers FC. Maar onze ministers en staatssecretarissen moesten de wedstrijden missen. Zij zaten vanavond in de Tweede Kamer voor de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. 

Toch weerhield dat Grapperhaus en Van Nieuwenhuizen er niet van om toch een stukje van de wedstrijd te kijken. Toen de camera op de ruggen van de ministers was gericht, die in het vak achter de sprekende Mark Rutte zaten, was te zien dat beiden een tablet voor zich hadden waarop voetbal aanstond. 

Lees verder onder de tweet

Op Twitter zijn de reacties op de actie van de ministers niet mals. ,,Respectloos", noemt iemand het. ,,Als ik dat doe op mijn werk, dan word ik ontslagen", schrijft een ander. 

De Algemene Politieke Beschouwingen worden altijd gehouden op de woensdag en donderdag na Prinsjesdag. Het zijn belangrijke dagen voor het parlementaire jaar, waarin de troonrede wordt besproken en op de Rijksbegroting wordt gereageerd. 

Feyenoord verloor uiteindelijk bij Rangers en AZ speelde lange tijd met tien man, maar pakte toch een punt tegen Partizan. 

Dit werd er woensdag behandeld tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen: