Mona Keijzer verlaat de politiek na coronakritiek: ‘Ik wil geen splijtzwam zijn’

VIDEO'SMona Keijzer verlaat de politiek. Na haar openlijke coronakritiek afgelopen weekeinde werd ze al ontslagen als staatssecretaris, maar nu keert ze ook niet terug in de Tweede Kamer. De CDA-fractie vindt dat haar afwijkende opvattingen niet te verenigen zijn met de partijkoers en vroeg haar om te vertrekken. Dat doet ze, Keijzer geeft haar zetel terug. ‘Maar ik blijf CDA’er'. 

28 reacties

 • petra damme

  1 jaar geleden
  jammer mona. maar beleid is beleid ik had liever gezien dat mevr K opstapte zei rui de heleboel op haar wil is wet zeker thuis niets te vertellen
 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  @Jogan dus jij bent bij een restaurant/café geweest waar je door een niet gevaccineerde, niet geteste ober/serveerster bent bediend van je natje en je droogje. Wellicht heb je met iemand staan zingen die besmet is maar gevaccineerd. Tsja jij was veilig toch? Ik ga graag naar feestje met niet gevaccineerde, niet besmette mensen. Mensen die als ze ziek zijn gewoon thuisblijven en niet met misleidende groene vinkjes rondrennen.
 • Patrick Bonouvrie

  1 jaar geleden
  Als ik naar een restaurant ga moet ik mijn corona ap laten zien bij het naar binnen gaan terwijl er genoeg medewerkers in dat zelfde bedrijf niet zijn ingeënt. Ga ik bv naar een concert of een cabaretier is de kans groot dat de artiest ook zonder te zijn ingeënt op het podium staat. We komen alle binnen door een deur, personeel, de artiest, de klant. Wat is de uitzondering en mag dat wel?
 • johan van schaik

  1 jaar geleden
  Ik ben blij te hebben gemerkt dat in de gelegenheden waar ik kwam serieus werd gecontroleerd. Ik zou ook meteen zijn omgekeerd als het niet zo was. Ik weet dat velen afzien van horecabezoek, uit angst daar toch wappies te treffen. Hang daarom svp een wappielogo of de kop van Keijser aan de deur als je met je zaak niet mee wil doen. Dan draag je er weliswaar aan bij dat de ellende nog langer moet duren, maar dan kunnen we wel meteen weten waar je nog wel veilig naar binnen kunt.
 • Frans van Raaij

  1 jaar geleden
  Tja Mona, dit wist je al veel langer dus. Maar als je dan op een 'raar' naar buiten komt moet je niet raar opkijken als je op kunt zouten. Zo zijn de regels nu eenmaal, en dat wist je!