Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) staan de pers te woord over het nieuws dat misdaadverslaggever Peter R. De Vries is neergeschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) staan de pers te woord over het nieuws dat misdaadverslaggever Peter R. De Vries is neergeschoten. © ANP

Na aanslag op De Vries rijst vraag: wat nu? Maar de smaken dreigen wel beetje op te raken

analyseNa de aanslag op Peter R. de Vries krijgt minister Ferd Grapperhaus (Justitie) de wat-moet-er-nu-gebeuren-vraag als blijkt dat dit een gerichte moordpoging was uit criminele hoek. En dat is geen gemakkelijke: de oplossingen raakten na de moord op advocaat Derk Wiersum al op.

2 reacties

  • Krul

    6 maanden geleden
    Waarom criminelen die mensen ombrengen, nog laten verdedigen door advocaten? Nadat ze bekend hebben, gelijk de cel in en er voorlopig niet meer uit. Geen getouwtrek door welke advocaat dan ook. Korte lijnen en geen rechtszaken die de boel vertragen, dat schiet niet op.
  • Robin Mulder

    6 maanden geleden
    De opsporing is al een probleem maar rechtzaak en vonnissen zijn een nog groter probleem.Als ze al gepakt worden ,worden ze verdedigd door altijd hetzelfde kliekje 'top' advocaten die voor veel geld de rechtsgang vertragen en uiteindelijk strafverminderi regelen.Misschien moeten deze heren en dames hun kennis en kunde niet meer aan dit gajus spenderen en de rechtspraak frustreren.Omgekeerde bewijslast voor dit schorum en zeer zware straffen kan ze van de straat houden!