Leopard-tanks uit Deense voorraden.
Volledig scherm
Leopard-tanks uit Deense voorraden. © AP

Nederland koopt met andere landen zeker honderd oude Leopard-tanks voor Oekraïne

Nederland koopt samen met Duitsland en Denemarken ‘ten minste’ honderd Leopard 1A5-gevechtstanks voor Oekraïne. Verder zorgen ze voor de nodige munitie en reserveonderdelen. Ook wil Nederland de opleiding gaan verzorgen van Oekraïense tankbemanningen.

6 reacties

 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  slap europa komt weer aan met oude kneut. Alles wat we hebben richting Oekraïne en de Russen eens en voor altijd weg vagen is het enige dat vrede zal brengen.
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  We moeten veel meer en veel beter materiaal sturen en sneller aan dit conflict een einde maken. Dit word zo een langdurige, slepende oorlog.
 • Joh. Jansen

  2 maanden geleden
  "Dit type tank, dat eind jaren 80 op de markt kwam". Fout! De Leopard 1 werd begin jaren '80 al vervangen door de Leopard 2.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  In tijden van oorlog hebben oudere -afgeschreven???- tanks in een opslag ineens weer waarde. Ik zou wel eens willen weten hoeveel hiervoor nog betaald gaat worden. Ik hoor iemand nog zeggen: "Alle gefabriceerde wapens zijn tot op heden nog voor oorlogsdoeleinden gebruikt."
 • Mulder Gerard

  2 maanden geleden
  Zoals gewoonlijk veel veel te laat. Zo meteen overlopen de Russen weer een groot deel van Oekraïne terwijl wij ze nog moeten opleiden. Wat een afgang