De directeur van de MIVD, generaal-majoor Jan Swillens, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Pieter-Jaap Aalbersberg en de directeur van de AIVD, Erik Akerboom geven voor het eerst een gezamenlijk interview.
Volledig scherm
PREMIUM
De directeur van de MIVD, generaal-majoor Jan Swillens, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Pieter-Jaap Aalbersberg en de directeur van de AIVD, Erik Akerboom geven voor het eerst een gezamenlijk interview. © Guus Schoonewille

Nederland onvoldoende bewust van dreiging: 'China wil machtigste land ter wereld worden’

InterviewNooit gaven de bazen van onze veiligheidsdiensten en de NCTV samen een interview. Nu wel, want Nederland is volgens het drietal niet alert genoeg op spionage en diefstal van technologie. ,,In je huis doe je ook vanaf dag één de deur op slot.”

6 reacties

 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Voor de tijd dat Nederland in het verleden het machtigste land ter wereld was, moeten er de komende maanden excuses gemaakt worden.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  Haal de buitenlandse studenten maar binnen
 • Lillibeth De Clerxcks

  2 maanden geleden
  'De veiligheidsrisico’s van zakendoen met een totalitaire staat werden weggewuifd. ' ..haha, nou dat kunnen we nu echt niet meer zeggen, nu hordes idioten tegen betaling in Qatar staan te juichen om de dure propaganda van een totalitair regime een succes te laten lijken.. serieus, hoe enorm achterlijk zijn wij geworden? sinds die stumpers aldaar in 2016 Trump gekozen hebben, lijkt alle schaamte van tafel geveegd en marcheren en de gekken overal vol trots door de straten. Met of zonder trekkers
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Er is een grote mondiale machtsverschuiving aan de gang. Amerika en Europa hebben het al lang niet meer voor het zeggen. Bovendien vinden andere werelddelen dat belerende vingertje van ons maar wat vervelend en hebben wij in Europa nog een naar koloniaal verleden veroorzaakt, net als de plundering van grondstoffen en kostbaarheden - iets waar de armere landen ons nu maar al te graag op afrekenen. Op wat voor manier dan ook. Tja, zo werken die dingen.
 • Han Philipsen

  2 maanden geleden
  Zolang woke regeert en iedereen hier welkom moet zijn, gaat er geen deur (grens) op slot en wordt dit risico met de dag groter.