Premier Mark Rutte en coronaminister Ernst Kuipers (D66) bij hun eerste gezamenlijke coronapersconferentie.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Mark Rutte en coronaminister Ernst Kuipers (D66) bij hun eerste gezamenlijke coronapersconferentie. © ANP

Omikron kan tot 100.000 infecties per dag leiden, maar wat gebeurt er op de ic's? ‘Model is te pessimistisch’

modellenBijna twee jaar lang ging het vooral over ziekenhuisopnames en de druk op de ic's. Maar dat was vrijdagavond opeens anders: minister Ernst Kuipers (D66) sprak vooral over torenhoge aantallen omikroninfecties. Waarom? En wat moeten ziekenhuizen dan verwachten?

23 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  1 week geleden
  Het aantal infecties moet losgelaten worden, het is onnodige paniekzaaierij. Wat telt is wat er ècht in de ziekenhuizen gebeurd. Begin ook eens met eerlijk tellen van patiënten die niet dóór maar mèt Corona zijn opgenomen of gestorven. De wetenschap maakt zich totaal belachelijk door met zulke bizarre prognoses te komen.
 • Mattie Veld

  2 weken geleden
  Ik dacht dat men van vorig jaar begin juli wel geleerd had, alles met mate dus!
 • Michael Stam

  2 weken geleden
  Jammer en totaal onterecht die bangmakerij van Kuipers, ik had een iets verstandigere man verwacht. 100.000 infecties per dag is gewoon een lachertje, daar komen andere landen met veel meer inwoners nog niet eens aan.
 • Charles de Wit

  2 weken geleden
  Timmer Dat is niet dom, dat is pech. Niet vaccineren is gewoon dom, omdat het helpt de kans op een ernstig ziekteverloop aanzienlijk te verkleinen. Leer eens hoe een vaccin werkt in je lichaam. Maar de prikangsthazen zijn banger voor een 0,001392% kans op een bijwerking dan een 0,1235294118% kans op overlijden NA alle maatregelen.
 • Wilhelmus Liebrand

  2 weken geleden
  Als het niet zo,n drama was met 5 miljoen slachtoffers en veel zakenmensen die hun levenswerk ten onder zien gaan ,zou je je een bult kunnen lachen over de argumenten en redenaties van ons asociale en egoïstische wappiegilde hier. Je moet er maar opkomen.