Omikronmutant mogelijk al breder verspreid in Nederland: ‘Zorgwekkende variant’

VIDEOMet een quarantaineplicht en strenge controles hoopt het kabinet de nieuwe virusvariant buiten de deur te houden. De kans is echter reëel dat de omikronmutant al vaker voorkomt dan vastgesteld. En dat kan om zwaardere lockdownrestricties vragen. 

10 reacties

 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Marco je weet niet waar je over praat, inderdaad dat is heel vervelend.
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  En daar is variant nummer zoveel. We gaan er vanuit dat het een levensgevaarlijke is maar we leren niks. Delta variant was ook heel gevaarlijk net als de Engelse. Nou allemaal stelde het niks voor. Ja heel vervelend en naar maar zeker niet zo een groot probleem als werd geschetst
 • Martha Kaak

  2 maanden geleden
  Wat voor virus krijgen we hierna weer eens krijgen. Dit duurd toch te lang en het is daarom ook logisch dat er mensen in opstand komen. Martha Kaak Doetinchem
 • Wolfman .

  2 maanden geleden
  Testen bij binnenkomst uit Zuidelijk Afrika blijkt vrijwillig... 82% is gewoon doorgelopen. WTF?
 • Peter Looyenga

  2 maanden geleden
  En weer blaat ons kabinet maar wat. De Jonge laat even stoer weten dat alle passagiers uit Zuid Afrika worden getest, maar wat blijkt? Dit wordt nu openlijk (!!) tegengesproken door de GGD die duidelijk stelt dat de test puur vrijwillig is en verruit de meeste passagiers doen er niet aan mee. Ach ja, wat maakt het uit zal De Jonge wel denken: volgende week geven we gewoon weer de ongevaccineerden de schuld van verspreiding. Hopelijk gaan sommige mensen eindelijk eens echt nadenken hierover!
 1. Fel debat over plannen Rutte IV: coalitie belooft koopkrachtreparatie, voorzitter krijgt veel kritiek
  TERUGLEZEN

  Fel debat over plannen Rutte IV: coalitie belooft koopkracht­re­pa­ra­tie, voorzitter krijgt veel kritiek

  De tegenvallende koopkracht van ouderen wil de nieuwe coalitie wel repareren. Maar verder geeft Rutte IV nog weinig toe, ondanks felle oppositiekritiek op zorgbesparingen en de Groningse gaswinning. Ondertussen krijgt Kamervoorzitter Vera Bergkamp het verwijt te passief te opereren. Lees hieronder ons liveblog terug van dag één van het debat over de regeringsverklaring.