Omstreden 2G-plan op de lange baan, ‘langere avondlockdown dreigt’

VIDEO'SHet kabinet bevriest het controversiële plan om ongevaccineerden buiten te sluiten (2G). Ook de uitbreiding van de coronapas naar werk en onderwijs gaat op de lange baan. Het ontbreekt aan voldoende politiek draagvlak, tegelijk is het te vroeg om al sectoren te heropenen. Voor de avondlockdown dreigt dus verlenging. 

53 reacties

 • petra damme

  8 maanden geleden
  ik wordt er zo moe van ,dat gejojo enigste wat ze moeten doen is snel vaccineren, de 2G invoeren is dat zo moeilijk ? dat komt omdat ze eerst weken moeten overleggen , iedereen heeft wat te zeggen daar in de politiek daarom pleit ik voor 1 minister die zegt , zo is het en niet anders
 • H Oosting

  8 maanden geleden
  Het gaat om de Ic's te ontlasten, om te voorkomen dat de duizenden gevaccineerde mensen die wachten op een behandeling die nodige behandeling ook krijgen. Nu liggen er percentagegewijs 90% ongevaccineerden en dat is niet polariserend maar simpelweg een rekensom. Als de helft van die ongevaccineerden nu eens wel die prikken gaan halen zijn we op de goede weg. Ga eens vragen aan een niet gevaccineerde die op de IC ligt wat zijn mening is over vaccinatie.
 • Peter Kempers

  8 maanden geleden
  Ben van mening dat het middel spuiten erger is dan Corona.
 • Erik van Maanen

  8 maanden geleden
  De democratie wordt bepaald door slechts 15% de minderheden bepalen in dit land alles
 • Bryan de Goede

  8 maanden geleden
  @Ceciel, als je nu ziet dat de extreem hoge vaccinatiegraad van Portugal alsnog niet de oplossing is tegen gezondheidscrises, hoe kun je dat dan afdoen als draagvlakissue? Het lijkt me overduidelijk dat die mensen zich hebben laten vaccineren om een uitweg te zoeken, echter blijkt dat geen uitweg, de deur zit op slot. Wordt het dan niet eens tijd om te kijken hoe er wel om te gaan is met het virus? Vaccinatie hèlpt zeker, maar is niet dé oplossing. Stap 1: stop polarisatie en haatzaaierij!