Omtzigt en Dassen lanceren anti-corruptieplan: ‘Op veel vlakken doen we het slechter dan andere landen’

met videoOppositie-Kamerleden Laurens Dassen (Volt) en Pieter Omtzigt willen oneigenlijke lobby en belangenverstrengeling in de politiek aanpakken. Vandaag lanceren ze hun plan. ,,Als het om integriteit gaat, doen we het echt niet zo goed als we denken.’’

12 reacties

 • Henry Ebbers

  2 maanden geleden
  Corruptie vier hoogtij in het kartel, OM, politie, rechters ect. Maar het begint al bij de bende van Rutte. Allemaal corrupte criminelen. En er verandert niets aan, want alles wat ee nu zit is verrot geraakt in de laatste 10 jaar. Rutte is de meester crimineel.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Corruptie zit in het hoofd. Daar gaat een papiertje niets aan veranderen.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Als deze heren zoiets aangeboden wordt, zouden ze dit dan direct afwijzen? De toekomst zal het leren, maar het is algemeen bekend dat de meest standvastige politici en ambtenaren dan bezwijken voor het aanbod.
 • Jessica Berends

  2 maanden geleden
  Rutte hoorde van het plan, moest hard lachen en liet het van zijn politieke teflonlaag afglijden. Kaag hoorde van het plan en sprong op de tafel om het weg te dansen,, het zou immers het businessmodel van D66 onmogelijk maken. Het CDA vond het te ongemakkelijk om te horen over de waarden die ze zeggen te hebben, maar eigenlijk... en dan was er ook nog dat diepreligieuze clubje waar sneaky met den bijbel het uitgangspunt is. En ze dronken een glas, en ze deden een plas...
 • Gerard van Walsum

  2 maanden geleden
  Precies, het heet handjeklap in kleine kamertjes, Nooit anders geweest en zal blijven, transparantie en openheid, nonsens D66 al bewezen. Grote woorden en Sigrid doet al mee. Rutte heeft zijn jaren gehad en moet weg. Verkocht ons aan Europa met behulp van D66. De verguisde CDA'er komt terug en terecht, met Volt?