Mark Rutte, Wopke Hoekstra en Sigrid Kaag op gesprek bij de vorige informateur Mariëtte Hamer. De weerzin onder D66'ers tegen het CDA is groot.
Volledig scherm
Mark Rutte, Wopke Hoekstra en Sigrid Kaag op gesprek bij de vorige informateur Mariëtte Hamer. De weerzin onder D66'ers tegen het CDA is groot. © ANP

Onderzoek: D66-achterban wil niet met het CDA in een minderheidskabinet

D66-kiezers willen niet dat hun partij met het CDA in een minderheidskabinet stapt. Ruim de helft (52 procent) van de achterban geeft de voorkeur aan een kabinet met alleen VVD en D66. Dat blijkt uit een onderzoek van Peil.nl.

11 reacties

 • Geert kolks

  1 jaar geleden
  Arrogante mevrouw Kaag kan beter met dit stel zg Democraten ophoepelen. Als van Mierlo ze hoort en ziet draait hij zich wel en paar keer om in zijn graf.
 • petra damme

  1 jaar geleden
  mevr kaag vertrouwd alleen haar man,kinderen en wat familieleden zegt ze gisteren op tv snap niet dat ze in de politiek gaat als je niemand vertrouwd of komt ze alleen alles kapot maken ??
 • PGH litjens

  1 jaar geleden
  Mevrouw Kaag kan beter naar haar eigen partij en optreden kijken. De situatie in Groningen, de situatie met de kinderopvangtoeslag en de woningnood als 3 voorbeelden duren al 10-15 jaar. En bij alle onderwerpen is D66 met bewindslieden betrokken (geweest). Zij moet zich eens afvragen waarom daar niet eerder op gehandeld is. Of waren ze niet bekend bij de partij. Hoe kan dat dan. Of heeft men bewust niet gehandeld en het onrecht in stand gelaten ? Waar is the sence of urgency ?
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  D66 lijkt me totaal onbetrouwbaar met Kaag voorop, dat kon je met die speech wel merken. Zij en haar partij hebben nergens schuld aan. Slaap maar lekker verder.
 • petra damme

  1 jaar geleden
  D66 moet eens ophouden met die wel die niet jullie zijn de 2 de partij , dus niets te zeggen zorg maar dat de formatie rond komt anders gaan jullie toch niet in de regering ik ben daar echt niet rouwig om