Boze varkenshouder wachtten minister Jozias van Aartsen op in 1998. Ze waren het niet eens met de herstructureringsplannen voor de varkenssector.
Volledig scherm
PREMIUM
Boze varkenshouder wachtten minister Jozias van Aartsen op in 1998. Ze waren het niet eens met de herstructureringsplannen voor de varkenssector. © ANP / Hoge Noorden / Jaap Schaaf

Ook 25 jaar geleden moest de minister beveiligd worden, ook toen waren boeren boos

Onder politiciElke week schrijft politiek verslaggever Hans van Soest over wat er speelt in Den Haag in Onder Politici. Deze week: boerenprotesten worden al snel een culturele clash.

5 reacties

 • Gert Ramen

  2 maanden geleden
  De politici nemen nu een slachtofferrol aan om sympathie te winnen, het hoort allemaal bij het (geniepige) spel dat ze spelen.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  Heb geen medelijden. Ze hebben zich zelf aan gedaan . Maak carolein minister van landbouw . Dan heb je al een groot probleem opgelost. Nederland is een zooitje. elektrische tijd crisis boeren crisis en personeel crisis en ze delen maar uit ,alleen aan de verkeerde. vandaar dat ze geen personeel krijgen . Gaat allemaal naar de semi ambtenaar. De HH hulp en winkel , fabriek en bouwvakkers 0,0 erbij vandaar de jeugd dit niet wil doen Werken loont niet !
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Dan zal de toename van het aantal honden en katten sinds de toename daarvan in coronatijd ook niet helpen al veroorzaken die natuurlijk wel minder mest dan varkens en koeien. Oh en vergeet niet het aantal ganzen waar Nederland tegenwoordig door overspoeld wordt.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  De conclusie is dus dat politici totaal niet berekend zijn op hun taak, toen niet en nu niet.
 • H.M.C. van haren

  2 maanden geleden
  Probleem is zelf gecreëerd door de ministers en de beleidsmakers Veestapel is al meer als 30 % kleiner als in 1970!! Waarschijnlijk leven er ook teveel mensen in Nederland. Die ook veel uitstoten via het riool en in de lucht