D66-partijleider Sigrid Kaag bij de campagne kick-off voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Volledig scherm
D66-partijleider Sigrid Kaag bij de campagne kick-off voor de gemeenteraadsverkiezingen. © ANP/Bas Czerwinski

Oproep Kaag (D66) en Klaver (GroenLinks): Ga niet in colleges met Forum en PVV

Politieke partijen moeten na de gemeenteraadsverkiezingen niet in een college stappen met Forum voor Democratie en de PVV. Die oproep van D66-leider Sigrid Kaag en GroenLinks-leider Jesse Klaver, vandaag op bijeenkomsten van hun partijen, lijkt te worden omarmd door VVD en CDA.

44 reacties

 • Tamara Broeders

  9 maanden geleden
  Schaamteloos demoniseren en uitsluiten en dat door partijen die als progressief links te boek staan! De arrogantie hiervan, volgens mij was dit ooit een democratisch land en bepaalde de kiezer. Helaas woon ik in zo’n gehucht, dat er weinig te kiezen valt buiten de vaste kliek, is er 1 lokale partij, zo groen en geitewollensokkerig, dat het jammer is dat je met de gemeenteraadsverkiezingen niet in een ander district mag stemmen. Denk dat ik voor het eerst geen gebruik ga maken van mijn kiesrecht!
 • Martin Reekers

  9 maanden geleden
  Dus ze roepen mensen op om, partijen en hun kiezers uit te sluiten, omdat deze mensen uitsluiten, huh?
 • Bert de Vos

  10 maanden geleden
  Landelijke politiek moet zich niet met regionaal bemoeien, jullie kennen niet eens de wereld buiten Den Haag.
 • A.M. Berben

  10 maanden geleden
  Helemaal eens met de reactie van J.M. Horst! @ Astrid van Baarle: Het oproepen om niet op antidemocratische partijen te stemmen is in wezen niets anders dan een oproep om voor een van de andere partijen te stemmen. Daar is op zich niets mis mee vind ik omdat de verwijten die gemaakt kunnen worden aan PVV en FvD zo ontzettend duidelijk zijn; de PVV kent maar één lid, Geert Wilders en kan daarom al niet democratisch worden genoemd om over kamerlid Gaus maar te zwijgen. FvD is gewoon fascistisch.
 • maarten de vries

  10 maanden geleden
  Onder gl en d66 blijft er niets meer over van nederland. Please stem niet op deze partijen. En pvv en forum ga niet met deze extreem linkse partijen samenwerken. En ga stemmen want als de zwijgende meerderheid thuisblijft dan blijven we dit beleid houden.