Volledig scherm
PREMIUM
Henk Otten wil na de breuk met Forum voor Democratie een nieuwe partij beginnen, maar de voortekenen zijn niet per se gunstig. © ANP

Otten op eigen kracht: ‘Rita’ is de regel, 'Geert’ de uitzondering

Nu Henk Otten eruit is gebonjourd bij Forum voor Democratie kondigt hij aan te werken aan een nieuwe partij ‘met mensen die politieke vernieuwing willen realiseren’. De ervaring leert echter dat afsplitsers zelden succesvol zijn. 

Henk Otten laat zich niet uit het veld slaan. De verbannen senator van Forum voor Democratie wil zijn eenmansfractie uitbouwen tot een heuse politieke partij – pardon, beweging - van klassiek-liberale snit, die een kleine overheid en lage belastingen voorstaat.

  1. Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-drama

    Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-dra­ma

    Nederland is ‘absoluut’ bereid om, in EU-verband, de handelsbetrekkingen met Brazilië als drukmiddel in te zetten zodat de gigantische ontbossing in het Zuid-Amerikaanse land een halt wordt toegeroepen. Dat zei minister Kaag (Buitenlandse handel) vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Frankrijk en Ierland dreigen al met het opzeggen van een handelsverdrag, Duitsland en Noorwegen hebben steun bevroren.