Het presidium van de Kamer laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar ‘mogelijk grensoverschrijdend gedrag’ door oud-Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA).
Volledig scherm
Het presidium van de Kamer laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar ‘mogelijk grensoverschrijdend gedrag’ door oud-Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA). © ANP

Oud-Kamervoorzitter Arib woest na klachten over ‘schrikbewind’: ‘Vera Bergkamp steekt dolk in mijn rug’

UpdateHet presidium van de Tweede Kamer laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar ‘mogelijk grensoverschrijdend gedrag’ door oud-Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA). Dat blijkt uit rapport van de landsadvocaat dat NRC naar buiten bracht. Arib beschuldigt de huidige Kamervoorzitter Vera Bergkamp ervan haar kapot te willen maken.

6 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Sterke argumentatie, @petra damme. Jammer alleen dat je geen idee hebt waar het over gaat.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  Hendrik u heeft volkomen gelijk . D66 brengt alleen maar ellende
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Hendrik Horden, het gaat niet om Bergkamp. Het gaat om Arib en om de klachten over haar functioneren binnen het presidium. Dat is bekend, en al jaren gaande. En als je leest hoeveel bagger Bergkamp nu weer over haar heen krijgt - zaken die werkelijk niks met haar functioneren te maken hebben - dan vraag ik me in alle ernst af wat voor voordeel zij bij deze toestand kan hebben. Feitelijkheden.... neuh. Het lijkt eerder een collectieve complothysterie waar veel mensen inmiddels naartoe drijven.
 • Hendrik Horden

  2 maanden geleden
  Feit is wel, dat het, op zijn zachtst gezegd, Bergkamp niet erg ongelegen komt. Zij is destijds in de voorzittersstoel gezet dankzij Rutte en Kaag; niet op basis van haar competentie. Politiek wisselgeld. Haar functioneren staat regelmatig ter discussie. Dat de Landsadvocaat is ingeschakeld, vind ik nogal vreemd. Deze staat normaliter de Rijksoverheid bij; de Tweede Kamer heeft haar eigen advocaten. Een vreemde gang van zaken; de Haagse beerput gaat weer een stukje verder open.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Oh ja, het is een groot opgezet plan van D66 om Arib in diskrediet te brengen. Tuurlijk @Thea. Heel Twitter staat vol met deze ongefundeerde beschuldigingen dus dan weet je al dat je dit verwijt niet serieus hoeft te nemen. Het klopt ook niet. Feit is dat de medewerkers van het presidium onder Arib al langer aan de bel hebben getrokken vanwege een verziekte werksfeer en een zeer despotische vorm van leiding geven. Arib stond niet open voor kritiek en doet dat duidelijk nog steeds niet.
 1. CDA bepleit verbod op mobieltje in klas basis- en middelbare school
  6

  CDA bepleit verbod op mobieltje in klas basis- en middelbare school

  Mobiele telefoons moeten worden verboden in klaslokalen van basis- en middelbare scholen, vindt het CDA. Veel scholen hebben al regels om het gebruik van mobieltjes in de klas tegen te gaan, maar dat is nu een lappendeken dat leidt tot onduidelijkheid en discussies. Daarom is het beter om landelijk een wettelijke norm te stellen en het daarna aan scholen zelf over te laten hoe ze dit verbod in de praktijk invullen, meldt een CDA-woordvoerder na een bericht van RTL Nieuws.